Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Tilbageslag for finsk gourmetkoncept i Danmark

Torsdag den 5 december 2019 kl. 09:39 - Kilde: Finans

Finsk pizzakæde er kørt i grøften med sin danske satsning. En af de få restauranter er lukket - og underskuddet vokser.

De ville sparke døren ind til det danske marked med en menu bestående af gourmetpizza og champagne.

Men det finske kædekoncept Pizza Classic har indtil videre haft det svært. Det skriver Finans.

I 2017 var det planen at lægge ud med fem restauranter. På sit højeste har kæden været oppe på at have tre - to i København og en enkelt i Aarhus. Sidstnævnte er netop lukket ned igen. 

- Når du er på en vækstrejse og bliver international, er det uheldigvis naturligt, at nogle steder ikke præsterer på den måde, som det var planlagt, siger Tommi Aaltonen til Finans. Han er dansk landechef.

Taber millioner

Samtidig vokser underskuddet. I 2018 tabte det danske selskab - CPR Denmark ApS - små 5,8 millioner kroner. En væsentlig tilbagegang fra -1,1 millioner året før.

- Selskabet åbnede restaurant i Frederiksberg Centeret i marts 2018 og Magasin du Nord i juli 2018, skriver ledelsen i årsrapporten.

- Den varme sommer havde en negativ påvirkning på antal af besøgende i shoppingcentre, hvilket også påvirkede restauranterne, hvorfor den budgetterede omsætningsvolumen ikke blev realiseret, lyder forklaringen.

Trods tabet holder koncernen hånden under de danske aktiviteter. Den vil “også i 2019 fortsætte med finansiering af nødvendig arbejdskapital,” fremgår det af årsrapporten.

Konkurrence på pizzamarkedet

Classic Pizza er langtfra den eneste pizzakæde, som prøver at få en fod indenfor på det danske marked. Ingen af dem er dog italienske.

Tyske Vapiano, som serverer italiensk mad, åbnede sin første restaurant i 2017 og har nu to styks i København. Årets efter meldte norske Pizzabakeren sin ankomst med ambitioner om åbne 40 steder inden for fem år. Indtil videre er det øjensynligt kun blevet til en enkelt restaurant i Greve.

I oktober kunne restaurant-imperiet Madklubben så annoncere, at de arbejder på at gøre deres pizzakoncept, Frankies, landsdækkende.

- Hvis man tager et landkort og en passer og laver nogle cirkler for at se, hvad vi kan dække, så kunne vi da godt tænke os at dække det meste af kongeriget, sagde medejer Lars Bertelsen til Børsen.

Oveni er Domino’s Pizza tilbage i gamet efter en konkurs - og så har vi slet ikke nævnt det fintmaskede net af små pizzeriaer over hele landet.

LÆS OGSÅ: Svenske app-restauranter vil gerne ud i hele landet

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD