Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Digitale kompetencer bliver kun vigtigere for fremtidens detailhandel"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Skat stikker klør fem i bland-selv-slikket

Foto: ColourboxOnsdag den 24 september 2014 kl. 11:08 af: Steffen Moses

Hver tredje af de 75 slikbutikker, som Skat har kontrolleret i år, betalte ikke korrekt afgift. Derfor kan flere forhandlere af bland-selv-slik se frem til at få besøg af Skat.

I første halvår af 2014 har Skat gennemført en landsdækkende kontrol af 75 forhandlere af bland-selv-slik. Og hver tredje af de kontrollerede butikker solgte slik, hvor punktafgifterne ikke var betalt korrekt.

De kontrollerede virksomheder er udvalgt systematisk ud fra Skats viden om branchen.

- Derfor kan man ikke konkludere, at en tredjedel af de danske slikforhandlere laver fejl. Men resultatet har bekræftet, at vi skal forsætte indsatsen på dette område, siger underdirektør i Skat, Preben Buchholtz Hansen, i en pressemeddelelse.

Bøder til 24 virksomheder

I forbindelse med de 75 kontroller opkrævede Skat 525.000 kr. i afgifter, og 24 butikker kan desuden se frem til en bøde. Skat har desuden indledt kontrol af fire grossister, der leverer slik til butikkerne.

- På baggrund af resultaterne fra de 75 kontroller har vi allerede besluttet, at bland-selv-slik også i 2015 vil være et fokusområde, siger underdirektør Preben Buchholtz Hansen.

I de fremtidige kontroller vil Skat dele erfaringer og fortsætte samarbejdet med andre myndigheder, herunder fødevarerejseholdet under Fødevarestyrelsen, der har fokus på gammelt og ulovligt slik.

Store regionale forskelle

Kontrollerne er gennemført over hele landet, men med primært fokus på Storkøbenhavn. I nogle dele af landet fandt Skat ingen fejl, mens det i Storkøbenhavn var næsten halvdelen af de kontrollerede butikker, der havde unddraget sig afgifter.

- Københavnerne unddrager sig generelt ikke skattebetaling mere end andre. Men konceptet med bland-selv slik er mere udbredt i Københavnsområdet end i resten af landet, siger Preben Buchholtz Hansen.

LÆS OGSÅ: Hver anden butik har rod i skattebetalingerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD