Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Coronakrisen har også ramt søgeresultaterne på Google"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Afskaffede afgifter giver købmænd tro på mindre grænsehandel

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 8 januar 2014 kl. 10:49 af: Freja Thorbech

Sodavandsafgiften er fra nytår afskaffet fuldstændig, og det får De Samvirkende Købmænd til at tro på mindre grænsehandel.

Da butikkerne slog dørene op igen efter nytår var det til en ny virkelighed, hvor de danske afgifter på sodavand er afskaffet.

I foråret sidste år vedtog regeringen en vækstplan, der i første omgang halverede afgiften på sodavand fra 1. juli. Fra 1. januar i år er afgiften afskaffet fuldstændig.

LÆS OGSÅ: Ny aftale skal mindske grænsehandlen

Hos De Samvirkende Købmænd tror man på, at det vil betyde mindre grænsehandel, når sodavandene i de danske butikker bliver billigere.

- Hver dansker forventes altså – uanset alder – at købe næsten 1 liter grænse- eller illegal handlet sodavand mindre hver måned fremover som følge af mindre prisforskel mellem danske og tyske butikker, siger vicedirektør i DSK, Claus Bøgelund Nielsen, i en udtalelse.

Før nytår udgjorde afgiften på sodavand 0,82 kroner per liter almindelig sodavand og 0,30 kroner for sukkerfri produkter.

Uenighed om afgiftsnedsættelsers betydning

Claus Bøgelund Nielsen henviser til tidligere erfaringer med afgiftslettelser.

- Erfaringerne fra tidligere er helt klare, at priserne falder i danske butikker, når afgiftslettelserne træder i kraft. Forbrugerne får dermed adgang til billigere varer, fordelen ved at grænsehandle mindskes, og afgiftslettelserne bidrager til at sikre en fortsat lav dansk inflation i en tid med lave lønstigninger, siger han.

Sidste år skrev detailfolk.dk om en undersøgelse fra Vin og Spiritus Organisationen i Danmark, der viste, at for høje vin og spiritusafgifter i Danmark sendte folk over grænsen efter billigere varer. Dengang afviste den adm. direktør for Fleggaard Detail, Mike Simonsen, over for detailfolk.dk, at det er de høje afgifter, der sender danskere over grænsen. Og Fleggaard-direktøren var generelt træt af, at grænsehandlen altid skal have skylden for det manglende detailsalg i Danmark.

- Det næste vi beskyldes for er vel hastigheden på motorvejen, når folk skal til grænsen. Vi er vant til at blive gjort til syndebukke i et koordineret politisk spil, hvor befolkningen da heldigvis sagtens kan skille skidt fra kanel. At Danmark på udvalgte varekategorier ikke sælger tilfredsstillende har hverken noget med grænsehandel eller afgifter at gøre, sagde han dengang til detailfolk.dk.

LÆS OGSÅ: Grænsegigant afviser øget sommergrænsehandelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD