Sådan kan detailhandlen bekæmpe milliard-svind
Et nyt sikkerhedskoncept skal reducere danske detailkæders svind, så de årligt opnår op mod 1,5 milliarder kroner mere på bundlinjen.
Godt nyt til detailbranchen.
Dansk detailhandel kan nemlig øge bundlinjen med op mod 1,5 milliarder kroner årligt, hvis der kommer styr på alle former for svind.
Sådan lyder beregninger foretaget af Gunnebo Nordic, der er en del af en international sikkerhedsvirksomhed, og som har udviklet et helt nyt koncept. Målet er, at selskabet skal reducere 335 danske detailkæders svind, så butikkerne årligt opnår 1,5 milliarder kroner mere på bundlinjen.
- Gunnebo i Danmark er først til at gennemføre det nye svindkoncept, der ikke mindst baserer sig på sikkerhedsrådgiver John Ravns erfaringer med svindreduktion i blandt andet dagligvarekæden Fakta, hvor han i samspil med ledelsen fra 1995 til 2009 præsterede en samlet besparelse på svindet på flere hundrede millioner kroner.
- Siden har han raffineret konceptet for andre detailhandelskæder inden for blandt andet byggemarkeder, og nu ser vi frem til at servicere vores kunder med denne særlige form for sikkerhedsrådgivning, siger administrerende direktør Tom Christensen, Gunnebo Nordic, i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Svindlere kan snyde butikker med Mobilepay
Forskel på svind og butikstyverier
Sikkerhedsrådgiver John Ravn, der har 20 års erfaring med reduktion af svind og nu indgår som sikkerhedsrådgiver for en række detailkæder, har opbygget en beregningsmodel, der ifølge ham ret præcist kan angive, hvor stort et beløb en detailkæde kan henføre direkte til bundlinjen ved at sætte ind overfor svind.
- Mange sætter fortsat lighedstegn mellem svind og butikstyverier. Realiteten er, at langt det største svind sker ved fejlagtig varehåndtering, personalerelateret svind og forkert bogføring eller registrering af stregkoder ved kasseterminaler eller simple tastefejl. Ved at analysere kædernes regnskaber kan vi ofte ramme ret præcist, når vi skal beregne den mulige gevinst ved svindbekæmpelse, siger John Ravn.
Og tilføjer:
- Vi er faktisk så sikre på effekten, at vi tilbyder udvalgte kæder en 'no-cure-no-pay-ordning', hvor vi så i en periode deler effekten på bundlinjen.
LÆS OGSÅ: Tidligere direktør mistænkes for millionsvindel i Paradis Is
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter