Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Brugen af sociale medier i en detailvirksomhed med flere lokationer"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Rapport: Så meget vokser nethandlen i 2019

Mandag den 16 september 2019 kl. 11:37 af: Kristian Holgersen - 0

Danskernes appetit på nethandel fortsætter med at stige. En ny rapport sætter ord og tal på udviklingen.

Den samlede e-handel, som de danske forbrugere står for, kommer til at vokse med fem procent til 140,7 milliarder kroner i 2019.

Bekvemmelighed, pris og en generation af digitalt indfødte er blandt forklaringerne, lyder vurderingen fra en ny rapport fra Dibs, som leverer betalingsløsninger til over 35.000 nordiske netbutikker.

- Vi ser i disse år, at unge, som er flasket op med e-handel fra barnsben, begynder at flytte hjemmefra, købe egen bolig og stifte familie. For dem vil e-handel i stigende grad udfylde flere af deres shoppingbehov, hvilket mange butikker også har fået øjnene op for, siger Henriette Høyer i en pressemeddelelse. Hun er Head of Sales i Dibs.

- Det er derfor ikke overraskende, at andelen af danskere, som for eksempel køber dagligvarer online, stiger med 11 procent fra sidste år, og at det marked alene udgør 7,7 milliarder kroner, fortsætter hun.

Rapporten Dansk e-handel 2019 er baseret på en YouGov-rundspørge blandt 7.000 nordiske respondenter - heraf 2.000 danskere.

Kinesiske varer taber terræn

Blandt de udenlandske konkurrenter ser netbutikkerne med billige varer fra Kina ud til at være mindre populære end tidligere.

I 2018 handlede 37 procent af de danske forbrugere i en kinesisk netbutik, men i årets rapport falder tallet til 28 procent.

- Når det kommer til handlen i udlandet, så får de kinesiske webshops lidt af en lussing, som måske skyldes diskussioner om farlig kemi og forkerte størrelser, hvilket ikke opvejes af den lavere pris, siger Henriette Høyer og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at du ofte kan opnå bedre priser i udlandet. Men omvendt, så vægter danskerne ting som nem returnering, sikker betaling, klarhed omkring forbrugerrettigheder og told meget højt. Så pris er måske ikke så kraftfuld en parameter som tidligere.

De svenske og britiske butikker går også tilbage - de tyske og amerikanske går frem. I alt handler 46 procent af danskerne hos udenlandske netbutikker i år, vurderer rapporten.

LÆS OGSÅ: Klumme: Truslen fra nethandlen er vildt overdrevetFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD