Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Er søgemaskineoptimering relevant for den fysiske butik?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Overblik: Så enormt bliver nyt Ikea-område

Ikeas city-varehus bliver på omkring 37.000 m2 og får hovedindgang på Dybbølsbro. Planen er at åbne i 2019
Foto: Dorte Mandrup ArkitekterFredag den 18 marts 2016 kl. 06:10 af: Søren Duran Duus - 0

Møbelgigantens nye bæredygtige flagskibsvarehus bliver på alle måder iøjnefaldende i København. Se de vilde tal.

Som detailfolk.dk har skrevet, har Københavns Kommune nu omsider offentliggjort lokalplanen for et nyt rekreativt område med ungdomsboliger, et hotel og et Ikea-varehus på tilsammen et etageareal på 74.000 m2 på Kalvebod Brygge.

Det nye city-varehus, som forventes klar i 2019, bliver ifølge Ikea et bæredygtigt flagskibsvarehus, hvor optimal udnyttelse af dagslys, nedkøling med vand fra havnen, grøn taghave, genbrug af regnvand, solceller og ekstra god plads til kundernes mange cykler indgår i planerne for det nye city-varehus.

- Går alle drømme og ønsker i opfyldelse, bliver det nye københavner-varehus blandt de mest bæredygtige Ikea-varehuse i verden, siger Jonas Engberg, sustainability manager i Ikea Danmark.

- Hvis alt falder på plads, er det vores intention at bygge et meget moderne og bæredygtigt varehus. Det er en fremtidssikring af varehuset og vores forretning, at varehuset bliver bæredygtigt i økonomisk og miljømæssig henseende. Vi kommer til at præsentere nogle nye løsninger for, hvordan et Ikea-varehus kan fungere bæredygtigt, forklarer Jonas Engberg i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Endelig: Her er det nye Ikea-varehus i København

Cykeltrailere til hjemtransport

Det er Dorte Mandrup Arkitekter, der har haft det nye varehus på tegnebrættet, og arkitekterne har udformet et varehus, ’der passer til områdets urbane karakter og samtidig udnytter dagslys til at reducere strøm til belysning’.

Varehuset bliver med fuld LED-belysning, og der er ambitioner om at nedkøle varehuset med vand fra havnen. Det nye varehus kommer til at indgå i den globale målsætning for Ikea om at producere lige så meget energi, som Ikea på verdensplan forbruger.

Ikea har også intentioner om, at varehuset bliver tilpasset livet i byen, blandt andet med et stort område til cykelparkering til de mange kunder, som ventes at ankomme på cykel, ligesom der er overvejelser om udlån af cykeltrailere til hjemtransport. Ikea kigger også på ladestandere til elbiler og elcykler samt eldrevne varevogne, så kunderne kan få deres møbler hjem på en smart og miljøvenlig måde.

Fakta om den nye lokalplan:

 • Det samlede projekt omfatter ca. 74.000 etagekvadratmeter på området omkranset af Kalvebod Brygge, Arni Magnussons Gade, Carsten Niebuhrs Gade og Otto Busses Vej
   
 • Bygninger på arealet:

  - Et Cabinn-hotel på 21.000 m2 bestående af to bygninger i ca. 30-35 meter højde
  - Et Ikea-city-varehus på godt 37.000 m2 i tre etager
  - Kaktustårne på i alt 16.000 m2 med op til 500 ungdomsboliger i to tårne på op til 77 meter i højden
   
 • Ikea-varehuset og Cabinn-hotellet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter
   
 • Kaktustårnene er tegnet af Bjarke Ingels Group
   
 • Taghaven og det grønne strøg går som en rød tråd gennem lokalplanen og kobler sig på det eksisterende grønne byrum fra banken SEB via Rigsarkivet og Tivoli-hotel og via Filigranbroen over Arni Magnussons Gade. Derfra løber stien som en slynget rampe gennem den nye hotelbebyggelse, der fortsættes på taget af Ikeas varehus. Det grønne strøg videreføres hele vejen henover Dybbølsbro og bindes sammen med haven ved Bygningsstyrelsen, hvor det i fremtiden vil kunne føres videre gennem nye byggerier i retning af Sydhavnen.
   
 • På hele det nye område etableres ca. 635 bilparkeringspladser og ca. 2.330 cykelparkeringspladser, hvoraf ca. 116 er til pladskrævende cykler
   
 • Til Ikea etableres ca. 370 bilparkeringspladser og ca. 1.100 cykelparkeringspladser, hvoraf 60-70 er til pladskrævende cykler
   
 • Høringsfasen indledes i starten af maj og løber otte uger frem til slutningen af juni via Københavns Kommunes hjemmeside
   
 • I starten og i slutningen af høringsfasen er Ikea vært for to borgerarrangementer på grunden

LÆS OGSÅ: Ikea vil åbne varehus i KøbenhavnFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD