Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Digitale kompetencer bliver kun vigtigere for fremtidens detailhandel"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Metro lukker ned i Danmark

Foto: detailfolk.dkFredag den 19 september 2014 kl. 05:40 af: Dennis Clausager

Efter flere år med underskud er Metro Cash & Carry nu tæt på at opgive at drive forretning i Danmark. 700 ansatte risikerer nu at miste jobbet.

Detail- og handelsgrossisten Metro Group påtænker at lukke de danske aktiviteter, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Danmark er for lille til Metro

De mere end 700 medarbejdere er blevet orienteret om, at de med stor sandsynlighed risikerer at miste deres job. Baggrunden er, ifølge Metro, at Danmark med kun fem varehuse er for lille til vækst, og at grænsehandelen med de høje danske afgifter gør det svært at drive forretning.

- Vores medarbejdere har ydet en formidabel indsats, men Danmark er et relativt lille område og et yderst vanskeligt marked for Cash & Carry varehuse, lyder forklaringen fra METRO's adm. direktør i Danmark, Charles Kay.

Som eksempel nævner Charles Kay, at salget af blandt andet sukkerholdige produkter som slik, sodavand og øl er faldet drastisk grundet de høje danske punktafgiter.

Fortsætter indtil videre

Forhandlingerne med medarbejderne vil ifølge METRO stå på over den næste periode, så derfor holdes der fortsat åbent, og driften af de fem varehuse fortsætter indtil videre.

- Bliver vi tvunget til at lukke ned i Danmark, hvilket meget tyder på, så vil det naturligvis ske under størst mulig hensyntagen til vore medarbejdere, kunder og leverandører. Men lige nu fortsætter driften som hidtil, og eventuelle ændringer vil blive varslet i god tid, oplyser den danske topchef Charles Kay.

METRO ønsker ikke at kommentere yderligere på planerne om nedlukning, før forhandlingerne er afsluttet, hvilket forventes at ske i løbet af de næste uger.

Fagforening vil sikre medlemmer bedst muligt

Hos de ansattes fagforening, HK Handel, er man trist over udsigten til, at så mange mennesker kan miste jobbet.

- Det er trist, at så stor en arbejdsplads påtænker at lukke. Den vigtigste opgave er nu at sikre vores medlemmer, så de er bedst muligt stillet, hvis det værst tænkelige skulle ske, siger Kim Jensen.

I de enkelte varehuse skal der nu udpeges repræsentanter blandt medarbejderne, der skal deltage i de kommende forhandlinger med Metro om udmøntningen af beslutningen og her vil HK Handel som den fagforening, der organiserer og overenskomstdækker virksomheden, bisidde ved forhandlingerne.

LÆS OGSÅ: Hamley's går konkurs i NordenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD