Lav ledighed presser også detailbranchen
Detailhandlen er blandt de brancher, hvor rekrutteringsproblemer nu begynder at vise sig på grund af den lave arbejdsløshed. Dansk Erhverv efterlyser reformer for at undgå flaskehalsproblemer.
1.400 personer kunne træde ud af arbejdsløshedskøen i juli. Dermed fortsætter ledigheden med at falde og ligger nu på 4,6 procent. Det negative er imidlertid, at nogle brancher begynder at tale om problemer med at finde arbejdskraft.
- Mens det er glædeligt for samfundsøkonomien, at et spirende opsving fortsat arbejder sig ind på arbejdsløshedskøen, så hører vi nu fra flere brancher, at problemet med at finde arbejdskraft banker på døren, siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Ifølge erhvervsorganisationen er det blandt andet i detailbranchen, rengørings- samt hotel- og restaurationsbranchen, at problemerne med at rekruttere begynder at melde sig, og særlig hårdt ser dele af it-brachen ud til at være ramt.
LÆS OGSÅ: Faldende detailsalg bekymrer Dansk Erhverv
Advarer mod flaskehalsproblemer
- Der går som regel en rum tid, fra økonomien begynder at rejse sig, til det viser sig i ledighedstallet, fordi virksomhederne lige skal se, at opsvinget bider sig fast, før de fastansætter. Et faldende ledighedstal er altså også udtryk for, at virksomhederne tror lidt mere på fremtiden, forklarer chefkonsulenten, der efterlyser reformer, der gør, at vi undgår flaskehalse.
- Vi står i dag med en ledighed, der er væsentlig lavere end tallet, da vi for 10 år siden stod på tærsklen til det foregående økonomiske opsving. Det endte med flaskehalse. Hvis vi vil sikre et kommende opsving denne gang, skal der reformer på bordet, der sikrer et større udbud af arbejdskraft, siger Peter Halkjær i en kommentar.
Dansk Erhverv mener, at det blandt andet kan ske ved at gøre det mere økonomisk attraktivt for ledige at søge arbejde eller ved at opkvalificere eller hente arbejdskraft udefra.
Også inden sommerferien advarede Dansk Erhverv mod flaskehalsproblemer, blandt andet i detailhandlen.
Bruttoledigheden faldt med 1.400 personer fra juni til juli 2015, viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene er korrigeret for sæsonudsving.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter