Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Konkursramt spisekæde bliver beskyldt for social dumping

Foto: LeLeTirsdag den 29 oktober 2019 kl. 06:00 - Kilde: BT

Ansatte i konkursramt spisekæde har arbejdet langt over 200 timer om måneden. Fagforening kalder det social dumping af allerværste grad.

I sidste uge gik selskabet bag restaurantkæden LêLê konkurs. Men udefra var der næsten intet at bemærke, for de fleste aktiviteter fortsatte i et nyt selskab.

Men nu bliver LêLê så udsat for hård kritik for sine arbejdsforhold. Avisen BT har nemlig fået fingrene i timeoversigter, som viser, at ansatte har arbejdet 200 og 300 timer om måneden - en enkelt helt op mod 400.

En navngiven manager fortæller til BT, at han var ansat til 160 timer om måneden, men at det var forventet, at det administrative arbejde skulle klares uden for den arbejdstid - og uden betaling.

Formanden for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, har set oversigterne og kalder det “social dumping af allerværste grad”

- Så mange timer kan man ikke arbejde, og det ville ikke give mening på nogen måde, hvis de bare skulle have overtidsbetaling, for så ville det være billigere at have nogle flere til at arbejde, siger han til BT.

I et skriftligt svar understreger medejer Anh Le, at det er blandt virksomhedens retningslinjer at efterleve arbejdstidsregler.

LÆS OGSÅ: Konkurs rammer kendt spisekæde

Læs hele artiklen på BT


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD