Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Jensen's Bøfhus i gigantisk stormvejr på de sociale medier

Foto: detailfolk.dkMandag den 22 september 2014 kl. 09:44 af: Freja Thorbech

De sociale medier gløder med kritik, og Trustpilot måtte midlertidigt lukke for anmeldelser, efter bøfhuset har banket en lille konkurrent i Højesteret.

En sejr i Højesteret, men et nederlag ved folkedomstolen.

Det er resultatet for Jensen's Bøfhus, efter kæden i fredags vandt en navnestrid over Jensen's Fiskerestaurant i Sæby.

LÆS OGSÅ: Jensen's Bøfhus banker fiskerival i navnestrid

Det har efterfølgende fået de sociale medier til at gløde med negative indlæg. På Facebook har siden 'Boykot Jensens Bøfhus' i skrivende stund fået mere end 109.000 likes, mens Jensen's Bøfhus egen side på Facebook også gløder med negative indlæg.

- Jeg kommer ikke mere hos jer, efter den svinestreg i har lavet over for den stakkels mand i Sæby!!!!, lyder det fra en bruger på Facebook. En anden skriver:

- Sidste gang jeg sætter mine ben hos jer efter at I har trynet en lille mand, fy for satan I må skamme jer, håber at alle fravælger at spise hos jer. Jeg vil gøre mit til at folk får jeres sande ansigt at se. Samtidig er hashtagget #jensensboefhus et af weekendens mest benyttede på Twitter, og her er tonen heller ikke ligefrem hjertelig.

- Den lille mand tabte til den store, men hos mig er den store en KÆMPE TABER!, lyder det blandt andet fra en Twitter-bruger.

Tidligere sag med omvendt fortegn

Også på Trustpilot er folk kommet til tasterne og har leveret en række meget negative anmeldelser. Det fik i løbet af weekenden anmeldersiden til at lukke midlertidigt for muligheden for at anmelde bøfkæden, da man ikke kunne følge med.

Samtidig er en gammel sag fra Norge nu også kommet frem i lyset, og den gavner heller ikke ligefrem bøfhusets sag. Her åbnede kæden nemlig i 2012 en restaurant i Oslo, selvom 'Jensens Biffhus' havde ligget i den norske hovedstad siden 1996. Det fik den norske restaurant til at lægge sag an mod den danske konkurrent. En sag som nordmændene vandt.

Daværende pressechef hos Jensen's Bøfhus, Jens Arnborg Lund, sagde dengang til epn.dk, at man ikke burde kunne få navnebeskyttelse på et navn som Jensen, der er så almindeligt.

- Der findes ca. 23.500 Jensen'er i Norge plus næsten 4.500 med efternavnet Jensen, sagde Jens Arnborg Lund dengang til epn.dk.

I Danmark er der i dag 261.432, der bærer navnet Jensen.

Har endnu ikke påvirket salget

Palle Skov Jensen forklarer selv sagen i flere medier med, at man ikke havde noget imod den ene Fiskerestaurant i Sæby under navnet Jensen, men det var da indehaver Jacob Jensen åbnede flere restauranter rundt i landet, at man var nødt til at statuere et eksempel.

I et åbent brev på kædens hjemmeside forholder han sig samtidig til de mange negative indlæg på de sociale medier.

- Mange er kritiske, og det gør naturligvis indtryk på mig og resten af medarbejderne hos Jensen’s Bøfhus, lyder det fra Palle Skov Jensen. Han oplyser samtidig til Ritzau, at det indtil videre ikke ser ud til, at den negative omtale har påvirket omsætningen.

Flere branding-eksperter mener dog, at kæden kan miste goodwill på sagen.

- Hvis man pludselig opfører sig som en monolit, der går i krig mod små lokale fiskerestauranter, tror jeg, at man på lang sigt vil tabe rigtig meget af den goodwill og sympati, som er omkring restauranten, siger adm. direktør i rådgivningsvirksomheden LEAD Agency, Kresten Schultz Jørgensen, til dr.dk. Han understreger samtidig Jensen's Bøfhus juridisk set har ret i sagen, men det betyder ikke, at man som den store kan forvente at få sympati i kampen mod en lille konkurrent.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Stor bødestraf til lille butik er urimeligFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD