Irma sender personale på vinuddannelse
Irma uddanner nu 50 sommelierer og er dermed den danske første dagligvarekæde, der satser bredt på at efteruddanne medarbejderne i vin.
Fremover er der god hjælp at hente i den lokale Irma, når vinen til weekendens fester skal udvælges.
Dagligvarekæden har nemlig valgt at sende 50 medarbejdere på en sommelier-uddannelse hos Vinakademiet.
- Vi gør det ganske enkelt, fordi vi gerne vil tilbyde vores kunder en bedre oplevelse og service, når de kommer i vores butikker. Når medarbejderne ved en masse om vin og har arbejdet med, hvor tingene kommer fra, så kan de give en meget bedre rådgivning og en meget bedre service, siger HR-chef i Irma Margit Marell til detailfolk.dk.
Men det er ikke kun kunderne, der får glæde af det nye uddannelsestiltag.
- For mig handler det også om at udvikle vores medarbejdere og give dem en stolthed og glæde ved at blive klogere på nogle ting, som interesserer dem i forvejen. Noget som man måske ikke normalt giver dem i dagligvarebranchen, siger Margit Marell og henviser til, at Irma er den første dagligvarekæde, der satser bredt på at uddanne vinpersonale til sommelierer.
50 butikker får en sommelier
I første omgang er det én person fra 50 forskellige Irma-butikker, der er i gang med uddannelsen og i foråret 2015 kan kalde sig sommelier.
Irma har i alt 80 butikker og Margit Marell er derfor heller ikke afvisende over for, at flere på sigt kan få uddannelsen.
- Jeg vil ikke udelukke der skal uddanne flere efterfølgende. Nu gennemfører vi det planlagte, og så evaluerer vi med medarbejderne, inden vi tager beslutning om vi skal lave opfølgning, siger hun og understreger, at opgaven for de 50 udvalgte også bliver at dele deres nye viden med kollegerne, da de ikke selv kan være i butikken i alle åbningstiderne.
Margit Marell frygter ikke, at den høje personaleomsætning i detailbranchen betyder, at sommelier-uddannelsen bliver spildt på medarbejdere, der efterfølgende søger væk.
- Vi har en ret god fastholdelsesgrad i Irma, og ellers må jeg jo bare se, hvordan jeg kan holde på dem på anden vis. Jeg tror på, at vores arbejdsglæde og kultur i virksomheden gør, at nogle og forhåbentlig mange af dem vil sige, at de har det godt her, hvor de kan skille sig ud og gøre en forskel, siger Margit Marell.
Der har været stor søgning til uddannelsen, og HR-chefen har allerede nu fået tilbagemeldinger fra de udvalgte på, at uddannelsen lever op til forventningerne.
- Det er benhårdt for dem at sidde på skolebænken og alt foregår på engelsk, men de er ellevilde med det, siger hun til detailfolk.dk.
LÆS OGSÅ: Lidl i ny vinsatsning
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter