Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

H&M tager ambitiøs beslutning om bæredygtig energi

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 9 april 2015 kl. 15:30 af: Lise Møller Schilder - 0

80 procent - så stor en del af H&M's energiforbrug skal komme fra bæredygtige kilder om 9 måneder. Og kæden har travlt.

Det er faktisk muligt at bruge vedvarende energi til den største del af forretningen. Det mener H&M, som fra slutningen af 2015 regner med at 80 procent af deres elektricitetsforbrug, kommer fra vedvarende elektricitets-kilder.

- I dag ligger dette tal på 27 procent. Ved at benytte vedvarende energikilder hvor det er muligt, vil H&M reducere sine klimapåvirkninger langt mere, end hvad klimaforskere opfordrer os til at gøre, skriver H&M i en pressemeddelelse.

Bedre til genbrug

Ud over at fokusere langt mere på vedvarende energikilder regner H&M også med at lave flere produkter som enten stammer fra tøj, der er genbrugt eller som er økologisk produceret.

Derfor har firmaet øget antallet af varer i genbrugt bomuld fra indsamlet tøj med 300 procent i 2014.

- Totalt har H&M indsamlet mere end 13.000 ton tekstiler – hvilket svarer til 65 millioner T-shirts. Det nye mål er at øge antallet af varer fremstillet af genbrugte fibre med mindst 300% ved udgangen af 2015, skriver H&M.

I 2020 regner H&M desuden med, at 100 procent af alt deres bomuld er produceret via bæredygtige metoder.

Bedre arbejdsforhold

Tallene kommer fra H&M's Conscious Actions Sustainabillity Report 2014. I rapporten fremgår det desuden, at H&M er gået i gang med at teste en model de kalder Fair Wage Method, som er udviklet af The Fair Wage Network.

Modellen går ud på at indføre lønninger hos leverandørernes ansatte, som de rent faktisk kan leve af. Indtil videre har H&M testet modellen på et par af deres egne fabrikker.

Evalueringen viste, at overarbejdet var faldet fra 60 til 34 timer om måneden for den gennemsnitlige ansatte. Derudover steg den samlede løn, fordi produktiviteten steg. Det skyldtes, at lønstrukturerne blev ændret, så de passede bedre til den enkelte ansatte evner og erfaring.

- Selvom det stadig er tidligt i processen, ser resultaterne fra den første fabrik, som er blevet evalueret, lovende ud. På baggrund af de positive resultater og vores erfaringer fra modelfabrikkerne, stræber vi efter at skalere op og implementere best practice hos alle vores strategiske leverandører senest i 2018,” siger Karl-Johan Persson, administrerende direktør i H&M i pressemeddelelsen.

De ansatte var også mere tilfredse. 94 procent var tilfredse med det nye lønsystemet i modsætning til et tal på under 50 procent, som H&M ikke har offentliggjort, fra en lignende undersøgelse i 2012.

LÆS OGSÅ: H&M lancerer nyt konceptFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD