Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Brugen af sociale medier i en detailvirksomhed med flere lokationer"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Forbrugerombudsmand: Reklame gør kvindelige håndværkere til sexobjekter

Det er denne reklame som Forbrugerombudsmanden efter to klager, har vurderet kan virke kønsdiskriminerende.
Onsdag den 8 marts 2017 kl. 10:49 af: Dennis Clausager - 0

En annonce med en lettere påklædt kvinde er kønsdiskriminerende. Det mener Forbrugerombudsmanden, der retter kritik mod Danske Byggecentre.

En annonce i Ekstra Bladet i starten af 2016 har fået Forbrugerombudsmanden op af stolen, og hun retter nu kritik af organisationen Danske Byggecentre, der står bag annoncen. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Sex i arbejdsmæssig sammenhæng

Annoncen blev indrykket én gang i forbindelse med messen ”Byggeri 16”. Udover overskriften ”Øl, fliser og fagmekanik”, var der under billedet også følgende tekst; ”Der er noget for både husarerne, tømrerne og murerne”.

Det har fået Forbrugerombudsmanden til at udtale kritik af annoncen, og ombudsmanden mener, at reklamens overskrift sammenholdt med billede og tekst primært henvendte sig til mandlige håndværkere og spillede på en antagelse om mænds fantasi eller mulighed for sex i arbejdsmæssig sammenhæng.

Da reklamen primært var rettet mod mandlige håndværkere, og da den letpåklædte kvinde fremstod som en kvindelig håndværker, kunne reklamen derfor opfattes som om, at kvindelige håndværkere reduceres til sexobjekter.

Ifølge Forbrugerombudsmanden kunne reklamen derfor virke nedværdigende eller krænkende overfor kvinder i håndværkerfaget, selv om reklamen anvendte humoristiske virkemidler, der kunne signalere, at reklamen ikke var alvorlig ment.

Undlader lignende tiltag

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, har nu skrevet til Danske Byggecentre, at hun går ud fra, at brancheforeningen fremover undlader at bruge lignende markedsføringstiltag.

- Der står i retningslinjerne, at en reklame skal være udformet, så den ikke indeholder eller er egnet til at fremme kønsdiskrimination. Denne reklame kan dog opfattes som om, at kvindelige håndværkere bliver reduceret til sexobjekter. Derfor kan den virke nedværdigende eller krænkende for kvinder i håndværkerfag, siger Christina Toftegaard Nielsen.

LÆS OGSÅ: Forbrugerombudsmand: Normal vildleder forbrugerneFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD