Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Fona med kniven for struben: Vi skal lukke butikker

Foto: detailfolk.dkFredag den 19 februar 2016 kl. 08:54 - Kilde: Berlingske Business

Den danske elektronikkæde Fona kæmper for overlevelse – adskillige mulige investorer har meldt sig på banen. Men tiden er knap.

Fonas bagland kæmper med næb og kløer mod tiden for at sikre kædens overlevelse, efter at det 1. februar overraskende kom frem, at Fonas ledelse har besluttet at indlede en rekonstruktion ved Sø- og Handelsretten i København.

Dermed har Fona-kæden med 750 ansatte fordelt på 56 butikker brug for penge i en fart, ellers er det slut med den danske elektronikkæde.

Nu skriver Berlingske Business, at Fonas bagland har halvanden uge til at finde en gangbar redningsplan for den konkurstruede kæde. En redningsplan, som med stor sandsynlighed indeholder butikslukninger, oplyser ansvarshavende advokater bag rekonstruktionen.

- Vi arbejder på en model, hvor man ’downsizer’ virksomheden og viderefører den med færre butikker, siger Ole Borch, advokat og partner i Bech-Bruun, til Berlingske Business, da avisen ønsker en status på den alvorlige situation for Fona.

Sammen med Pernille Bigaard fra Plesner forsøger han at redde elektronikkæden, som gik i såkaldt rekonstruktion for næsten tre uger siden.

Rekonstruktion af insolvente virksomheder er en nyere sagstype, der trådte i kraft i april 2011. Sagstypen afløste reglerne om betalingsstandsning og tvangsakkord, der samtidigt blev ophævet.

LÆS OGSÅ: Lukningstruet Fona i dialog med mulige købere 

Flere muligheder

Udover at oplyse at adskillige mulige investorer har meldt sig på banen er Ole Borch tilbageholdende med informationer. Men advokaten siger dog til Berlingske Business:

- Vi har gode forhandlinger med flere potentielle investorer eller købere. Der er flere muligheder.

Rekonstruktørerne og Fonas ledelse – med administrerende direktør Michael Kjær i spidsen – har indtil 29. februar til at præsentere en spiselig løsning for kreditorerne. Lykkedes det ikke, går Fona-kæden konkurs.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan skal Fona reddes 

Læs hele artiklen på Berlingske Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD