Flot regnskab fra Søstrene Grene
Det er nogle imponerende vækstrater, Søstrene Grene kan præsentere i sit årsregnskab.
Det går stærkt for den danske virksomhed Søstrene Grene, som har store ambitioner om at udvide i udlandet. Ser man på det netop offentliggjorte årsregnskab fra firmaet bag Søstrene Grene, SG Holding, er man ikke i tvivl om, at det går godt. Resultatet før skat endte på 53,8 millioner kroner. Det er en stigning på 42 procent i forhold til sidste år, hvor resultatet landede på 38 millioner kroner før skat.
Omsætningen i firmaet har i år rundet en af de store milepæle, nemlig 1 milliard kroner. Det skyldes ikke kun udvidelser af butiksnetværket, men også at de enkelte butikker er blevet bedre til at tjene penge.
Salg i butikker går frem
De sidste tre år har Søstrene Grene øget omsætningen i de eksisterende butikker med mere end 25 procent, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
- Vi ønsker at stå for vidunderlige oplevelser og gode fund, og derfor er vi naturligvis også stolte af årets resultat, da vi ser det som et tegn på, at kunderne belønner det hårde arbejde, der er lagt i udviklingen, siger administrerende direktør, Mikkel Grene.
Han er særligt glad for resultatet set i lyset af, at Søstrene Grene også har brugt en del penge på at komme ud på nye markeder.
- I det forgange regnskabsår har vi investeret stort i nye markeder, og det medfører en række opstartsomkostninger. Derudover har vi haft store investeringer i IT, ligesom vi har oprustet på medarbejderstaben.
Japans eventyr genstartet
I dag har Søstrene Grene 120 butikker fordelt over Danmark, Sverige, Norge, Island, Holland, Frankrig og Spanien. Og snart vil Søstrene Grene åbne en ny butik i Japan.
Virksomheden har ellers forsøgt at komme ind på det japanske marked tidligere uden det store held, men nu prøver de igen med en ny partner. Det fortæller Mikkel Grene til dagbladet Børsen.
- Vi startede med forkert setup på det forkerte sted, og i det hele taget undervurderede vi nok opgaven. Vi blev enige om at afbryde samarbejdet, og nu starter vi så med et stort børsnoteret selskab, Watts Co. Ltd., med over 1000 butikker. De har behov for et ben mere, har kræfterne og tror, at der på langt sigt er plads til 1000 Søstrene Grenes i Japan, siger Mikkel Grene.
Egne design er fremtiden
Et område, som Søstrene Grene også regner med at udvide på, er andelen af egne designs, som sælges i butikkere. Her regner man med at fordoble antallet af designere, for det er et område, hvor Søstrene Grene har fået god feedback fra kunderne. Og det kan mærkes på bundlinjen.
- Når vi år efter år vækster procentuelt mere på bundlinjen end på toplinjen, så har vi styr på vores forretning. På vækstrejsen har vi altså ikke glemt, at vi skal passe på vores penge. Hele vores forretningsmodel bygger jo også på det gode købmandsskab, siger CFO Majken Pape i pressemeddelelsen.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter