Flere byer bruger særligt koncept mod butiksdød
FAKTA
- BID står for ”Business Improvement District”
- Modellen udspringer af en række internationale modeller for bysamarbejder og interessentgrupper.
- Disse byer bruger BID-modellen:
Vejle, Hvidovre, Tønder, Give, Albertslund, Agerskov, Egtved, Søborg, Løgumkloster, Jelling, Bagsværd, Skærbæk, Børkop, Søborg, Aabenraa, Tørring, Buddinge, Haderslev, Hedensted, Haslev, Holstebro, Otterup, Hersted, Brovst.
Kilde: BIDdanmark
Den såkaldte BID-model kan hjælpe kriseramte handelsbyer, lyder det fra virksomheden bag. De håber på at blive landsdækkende.
Rundt omkring i landets handelsbyer har mange af de lokale butikker og erhvervsdrivende svært ved at holde skruen i vandet.
Konkurrencen fra nettet har været hård i årevis, og betingelserne er ikke blevet nemmere under de seneste måneders coronakrise. Det øger risikoen for udbredt butiksdød og spøgelsesagtige gader uden liv.
En af de mulige løsninger kunne være den såkaldte BID-model, lyder det fra virksomheden BIDdanmark. I korte træk går modellen ud på at få det lokale erhvervsliv til at udvikle byen i fællesskab med foreningslivet, borgerne og det offentlige.
- Det brede samarbejde styrker den lokale kreativitet og handlekraft i byerne og skaber stærkere fællesskaber mellem borgere, erhvervsliv og lokale myndigheder. Erfaringerne viser, at det virker, siger Mikkel Niess. Han er direktør for BIDdanmark.
Flere byer er med
Indtil videre er BID-modellen rullet ud i omkring 25 danske byer, og flere større organisationer har bakket op om konceptet. Det gælder blandt andet Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd og Kommunernes Landsforening.
- Vi oplever en kolossal opbakning, og med interessenternes hjælp kan vi forhåbentlig skabe den gennemslagskraft, der skal til for at skabe liv i endnu flere kriseramte byer, siger Mikkel Niess.
Direktøren har desuden haft et møde med Folketingets Erhvervsudvalg, og han håber, at dialogen med politikerne kan føre til en landsdækkende løsning.
- Det er BIDdanmarks mål at blive i stand til at kunne facilitere en hjælpepakke, som på kort tid kan sikre ny energi og nye muligheder for de mange kriseramte danske handelsmiljøer. Vi er klar – og kan rykke ud med kort varsel, siger Mikkel Niess.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter