Dyb krise påvirker stadig landsdækkende sportskæde
Svag økonomi, butiksflugt og ny organisation. Efter en alvorlig krise forrige år er Intersport ved at finde tilbage på sporet.
Intersport er lige så stille ved at arbejde sig tilbage efter nogle svære år, hvor sportskæden nærmest var på nippet til at kollapse undervejs.
Siden 2018 har selskabet Obi Sport A/S haft styringen med Intersport, og selvom bundlinjen stadig er under nulpunktet, så er der fremgang at spore.
I det seneste årsregnskab, som gælder for 2019, lyder det samlede underskud på næsten 3,4 millioner kroner. Det er en væsentlig forbedring i forhold til året før, hvor tabet ramte 14,2 millioner.
Året har været præget af overtagelsen af hele Intersport, som blandt andet har gjort det nødvendigt at sammenlægge lagre og implementering af et nyt lagersystem.
- Til trods for den relative store opgave, som begge optimeringstiltag repræsenterer, så blev det gennemført tilfredsstillende og uden nævneværdig negativ påvirkning af koncernens leveringsevne, skriver ledelsen i årsrapporten.
- De nævnte optimeringstiltag medførte dog omkostningsmæssigt en belastning i regnskabet for 2019 og blev ressourcemæssigt større end forudsat, skriver ledelsen.
Flere nye butikker
Ikke alle ressourcer er gået til at samle organisationen på ny. I årets løb er der også åbnet to flagskibsbutikker og en enkelt ordinær Intersport-butik.
Selskabet Obi Sport A/S har også skokæden The Athlete's Foot, som blev forøget med to butikker, fremgår det af årsrapporten.
- Der blev desuden i 2019 igangsat en gennemgribende evaluering af koncernens butiks portefølje med henblik på at fokusere indsatsen på de butikker, som i fremtiden skal danne fundament for koncernens vækst, skriver ledelsen og fortsætter:
- Evalueringen af porteføljen førte allerede i 2019 til afvikling af to butikker.
Tæt på kollaps
Efter en del svære år, hvor selskabet bag Intersport havde svært ved at få økonomien til at hænge sammen, eskalerede hele situationen, da 21 butikker valgte at gå over til konkurrenten Sport24 i juni 2018.
En redningsplan blev sat i værk, og den inkluderede Obi Sports overtagelse af styringen af hele kæden. I forvejen havde selskabet 29 butikker i kæden.
Ejeren af Obi Sport, Peter Lau Larsen, var i den forbindelse ude med en kras kritik.
- Der har været tale om eklatant dårlig ledelse, og der har været en katastrofal mangel på økonomisk styring, sagde ejer Peter Lau Larsen til Børsen dengang. Han gav den gamle direktør, Tom Skovbon, en fyreseddel og fortsatte selv på posten.
- Det har været tæt på at koste kædens eksistens, og det er en rigtig træls situation, men nu har vi lavet en aftale med vores kreditorer, der gør, at vi kan drive alle eksisterende butikker videre, fortsatte Peter Lau Larsen.
LÆS OGSÅ: Kollaps truer Intersport: Direktør smidt på porten
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter