Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Slå konkurrenterne med visuelt og interaktivt content [+3 eksempler]"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dansk betaling på nettet fylder rundt

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 9 april 2019 kl. 11:20 af: Redaktionen

I dag er det tyve år siden, at det første køb med dankortet blev gennemført på nettet. Siden hen er det - mildt sagt - blevet til flere.

For præcis tyve år siden - den 9. april 1999 - blev en buket blomster fra Interflora det første køb på nettet , som blev betalt med et dankort.

Modtageren af blomsterne var den daværende erhvervsminister Pia Gllerup - afsenderen den administrerende direktør for PBS (Nets i dag, red).

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

- I dag er det næsten umuligt at forestille sig en hverdag, hvor det ikke er muligt at bruge sit dankort på nettet , siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for dankortet.

- Og det vidner i sig selv om, hvor stor en succes nethandel med Dankort har været siden blomsterbuketten i 1999, fortsætter han.

Dengang havde kun hver tredje danske familie adgang til internettet hjemmefra, mens 93 procent af alle familier ifølge Danmarks Statistik har adgang til nettet i dag.

Hver tiende betaling nu på nettet

Den udvikling afspejler sig også i antallet af nethandler med dankortet. Tilbage i 1999 blev det til 87.688 transaktioner over nettet, mens tallet steg til 128,1 millioner i 2018.

- Dankort har siden introduktionen som betalingsmiddel på nettet været med til at drive den udvikling, der har gjort Danmark til et af de mest digitale samfund i verden, siger administrerende direktør Niels Ralund fra Foreningen for Dansk Internethandel.

- Ikke mindst i forhold til nethandel, hvor vi har set en eksplosion, siden de første transaktioner med Dankort blev gennemført for 20 år siden, siger han.

I 2018 udgjorde transaktioner på nettet cirka 10 procent af alle transaktioner med Dankort. Samlet blev der foretaget 1,3 milliarder køb med Dankort online og i fysisk salg.

LÆS OGSÅ: Små butikker får billigere DankortFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD