Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Dagligvarekæde lægger leverandørkæde frem til frit skue

Foto: PRFredag den 14 september 2018 kl. 09:29 af: Kristian Holgersen - 0

For første gang indfører en dagligvarekæde fuld gennemsigtighed i valget af leverandører. Konkurrenter afviser at følge trop.

Skrækhistorier er der nok af, når det kommer til produktionen af billigt tøj. Værst er nok katastrofen på fabrikken Rana Plaza, hvor over tusind arbejdere døde i 2013.

Men nu forsøger dagligvarekæden Lidl, som har 115 danske butikker, at spille med åbne kort. 

Fra i dag kan alle nemlig se en liste med navnene på de 650 virksomheder, der producerer kædens private label-sortiment af tøj og sko. Ifølge Lidls pressemeddelelse har ingen af konkurrenterne gjort noget lignende.

- Som detailkæde i Danmark arbejder vi for socialt forsvarlige og miljøvenlige vilkår hos vores producenter, siger CCO for Lidl, Mikko Forsström. 

- Med offentliggørelsen af vores leverandørliste for tekstiler og sko ønsker vi at tage det første skridt i branchen og dermed skabe mere gennemsigtighed i vores forsyningskæde, fortsætter han. 

Listen opdateres hvert halve år med navne og adresser på alle hovedproduktionssteder.

Konkurrenterne afviser

Indtil videre ser det ikke ud til, at Lidls initiativ kommer til at brede sig på det danske marked. Både Coop og Salling Group afviser at følge trop, skriver Berlingske Business.

- Vores fokus er at skabe reelle forandringer og forbedringer, siger Jonas Schrøder til avisen. Han er ansvarlighedsdirektør i Salling Group.

- Men vi har endnu til gode at se konkrete eksempler på, at en fabrik i f.eks. Bangladesh, Kina eller Pakistan får forbedret forholdene, ved at deres navn bliver offentliggjort på en hjemmeside, fortsætter han.

Samme holdning har Coop.

En skridt i den rigtige retning

Hos Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), som fagbevægelsen, offentlige instanser og forskellige organisationer står bag, bliver tiltaget dog hilst velkommen.

- Hos Dansk Initiativ for Etisk Handel arbejder vi for at fremme ansvarlig handel, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder, hensynet til miljø og klima og bidrager til en global bæredygtig udvikling, siger Mikkel Stenbæk Hansen i Lidls pressemeddelelse. Han er direktør for DIEH.

- Lidls seneste initiativ for en åben leverandørkæde for deres tekstiler og sko artikler skaber øget gennemsigtighed og er et nyt og interessant skridt i retning af at indfri dette mål, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Nu indfører Lidl aldersgrænse på populær vareFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD