Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Byerne er fulde af tomme butikslokaler

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 14 juni 2017 kl. 09:56 af: Lise Møller Schilder

Tomme butikslokaler var egentlig et resultat af finanskrisen, men lokalerne er aldrig blevet fyldt igen, og tendensen går den forkerte vej.

Nye tal fra Ejendomstorvet.dk viser, at der stadig er masser af tomme butikslokaler rundt omkring i landet. Ejendomstorvet er en portal for erhvervslokaler. Her har man sammenlignet udviklingen for butikslokaler med udviklingen for kontorer, lagerbygninger og fabrikshaller.

- I dag, ni år efter krisen, er der fortsat mange flere ledige butikslokaler end før krisen, hvorimod der er kommet liv i talrige tomme kontorer, lagerbygninger og fabrikshaller. Det viser talmateriale fra Ejendomstorvet.dk og Dansk Ejendomsmæglerforening, skriver Ejendomstorvet i en pressemeddelelse. 

Udvikling gået i stå

Undersøgelsen viser, at under to procent af butikslokalerne stod tomme før finanskrisen. I lang tid efter krisen var der så tale om, at cirka seks procent af lokalerne var tomme. Og det tal er kun forbedret en lille smule indenfor det seneste halve år.

- Udviklingen står i kontrast til, hvad vi ser for lager- og industrilokaler samt kontorer. Fx oplevede kontorerne også stigende tomgang, men slet ikke i samme omfang, og vendingen satte både ind tidligere og med mere fart, siger Simon Birch Skou, der er administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk.

Udviklingen skyldes flere ting. Selvom den øgede nethandel spiller en stor rolle, er det ikke kun derfor, at der stadig er mange tomme butikslokaler. 

- Med lukkeloven i 2012 valgte flere større dagligvarebutikker at holde åbent om aftenen og om søndagen. Det har presset mange kiosker og mindre forretninger til at lukke, siger Mads Lindegaard, senioranalytiker i Dansk Ejendomsmæglerforening.

LÆS OGSÅ: Butiksdød: Ny prognose tegner dystert billedeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD