Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Burgerkæde modtager pris fra FN





Klimapositiv menu

Max Burgers' projekt med at gøre sin menu mere klimavenlig har tre hovedpunkter: 

1. Måle deres produkters udledning, inklusive udledning fra jord til bord og inklusive gæstersog medarbejderes transport til og fra restauranterne - og bortskaffelse af affald fra hvertmåltid.

2. Arbejde målrettet for at reducere udledning og tilføje nye tiltag, der kan minimereudledning i processer og produkter.

3. Kompensere minimum 110% eller mere af CO2-udledning ved at plante træer .Dette betyder, at der overleveres i forhold til den eneste uafhængige standard for CO2 neutralitet -ISO 14021.

Kilde: Max Burgers

Monday den 30 September 2019 kl. 06:00 af: Redaktionen

En burgerkæde med flere danske restauranter bliver belønnet af FN for sin klimaindsats.

Den svenske burgerkæde Max Burgers, som har tre restauranter herhjemme, er en af vinderne af FN’s Global Action Award.

Max Burgers belønnes for sit arbejde med at blive "klimapositiv" og er den eneste europæiske virksomhed blandt 15 prismodtagere, skriver burgerkæden i en pressemeddelelse.

- Som den første i verden, fungerer deres klimapositive menu som en ledestjerne mod en mere bæredygtig fremtid for alle, siger Niclas Svenningsen. Han er chef for UN Climate Change Global Climate Action Programme.

- Ved at give gæsterne mulighed for bedre at forstå madens klimapåvirkning, leder Max vejen. når det gælder om at måle, reducere og kompensere deres CO2 -aftryk, fortsætter han.

I Sverige har Max Burgers næsten 100 restauranter og et væsentligt lavere antal i Norge og altså Danmark.

Et rygstød

Allerede i 2008 begyndte Max Burgers at klimamærkede sin menu og kompenserede for sit CO2-aftryk.

I 2016 blev udvalget af kødfri alternativer fem-doblet, og det er meningen, at den slags menuer skal være med til at reducere klimapåvirkningen med 30 procent i løbet af syv år, hvilket svarer til FN’s klimamål.

- Jeg kan ikke forestille mig en vigtigere pris for Max’ klimaarbejde end det, vi nu får fra FN, siger Kaj Török, informations- og bæredygtighedschef på MAX Burgers.

- Det giver et bare os et rygstød, men det giver hele bevæglesen af klimapositive virksomheder et enormt skulderklap. Næste skridt for os er at arbejde med en global standard for klimapositiv, siger han.

I juni 2018 gjorde Max Burgers hele menuen som klimapositiv.

LÆS OGSÅ: Forberedelser til 'historisk høj vækst' trækker burgerkæde ned



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD