Bøde til dansk internetbutik for ulovlig markedsføring
En dansk internetbutik får nu en bøde for at overtræde markedsføringsloven.
Det er ulovligt at sende e-mails indeholdende markedsføring til personer, der enten ikke forinden har givet samtykke, eller som har tilbagekaldt et tidligere meddelt samtykke til at modtage markedsføringen. Og den regel har internetbutikken Streetammo ApS, der sælger tøj og sko, overtrådt ved at sende en række e-mails til forbrugere, som ikke havde givet, deres samtykke. Derfor får netbutikken nu en bøde på 10.000 kroner.
- Hej ven. Jeg ved, at du tidligere har afmeldt mit nyhedsbrev, men jeg vil alligevel sende dig en lille jule & nytårshilsen, det håber jeg er ok? Sådan lød den mail, som internetbutikken Steetammo ApS udsendte ulovligt til en række kunder.
LÆS OGSÅ: Endnu en gigantbøde for prisaftaler
Ifølge markedsføringslovens § 6 må en erhvervsdrivende ikke rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post (dvs. fx e-mail eller sms) med henblik på afsætning af varer eller tjenesteydelser, medmindre modtageren forinden har samtykket til at modtage den pågældende markedsføring.
Det var på baggrund af henvendelser fra 11 kunder, der klagede til Forbrugerombudsmandens spam-postkasse, at Streetammo ApS i marts blev anmeldt af Forbrugerombudsmanden, og det udløser altså nu en bøde på 10.000 kroner. Netbutikken har dog selv oplyst, at det var en fejl, at e-mailen blev udsendt til personer, som ikke havde givet deres samtykke.
Bødetaksten starter ved 10.000
Ifølge Forbrugerombudsmandens hjemmeside, bliver der ved fastsættelsen af en spambøde taget udgangspunkt i en beregningsmodel, der fremgår af forarbejderne til markedsføringsloven.
Op til 100 overtrædelser udløser en minimumsbøde på 10.000 kr. For over 100 overtrædelser gives der en bøde på 100 kr. for hver overtrædelse. Således vil bøden for 60 overtrædelser være 10.000 kr. og for 140 overtrædelser være 14.000 kr.
Udgangspunktet vil dog kunne fraviges i op- og nedadgående retning, hvis der i den konkrete sag foreligger skærpende eller formildende omstændigheder.
Men man gør altså klogt i at være opmærksom på, at bødetaksten starter ved 10.000, og at man derfor i princippet kan få en stor bøde, selv hvis det kun er en enkelt ulovlig mail, man har sendt ud.
LÆS OGSÅ: Millionbøde for aftalte priser
Skulle du være i tvivl om reglerne for markedsføring via e-mail, sms mv., kan du læse mere om spamreglerne på Forbrugerombudsmandens spamvejledning.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter