Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Bliver beskyldt for at nasse: Nu slår de i bordet

Foto: detailfolk.dkFAKTA

 - Virksomheder, der søger om kompensation, skal betale den skat, som de er forpligtede til i henhold til internationale aftaler og nationale regler.

- Det indebærer, at virksomheder med base i skattely i henhold til EU’s retningslinjer ikke kan modtage kompensation i det omfang, det er muligt at afskære dem efter EU-retten og eventuelle andre internationale forpligtelser, som Danmark eller EU har påtaget sig.

Kilde: Aftale om hjælpepakker til lønmodtagere og virksomheder mv. 

Mandag den 18 maj 2020 kl. 11:48 af: Kristian Holgersen

Flere detailvirksomheder afviser at have gjort noget forkert, når det gælder skattely og lønkompensation.

Det vakte opsigt, da TV2 kunne fremlægge en liste over virksomheder, som har modtaget lønkompensation, selvom de ifølge to eksperter har forbindelser til skattely i udlandet. 

 - Man har helt klart lavet de her virksomhedskonstruktioner for at undgå at betale skat, siger Michael Bjørn Hansen til TV2. Han er skatteadvokat og tidligere kontorchef i Skat.

- Jeg kan ikke se, hvad grunden ellers skulle være for at have de her virksomheder i alle de lande, som netop har den fordel, at man betaler meget lidt, hvis overhovedet noget, i skat, siger han.

Med på listen er kendte detailvirksomheder som Synoptik, Sportmaster, Babysam og Lagkagehuset. De har alle reageret stærkt på beskyldningerne og lagt modsvar ud på de sociale medier.

- Synoptik mistænkeliggøres uden grund, skriver Synoptik Danmark eksempelvis på Facebook.

- Synoptik er ikke i skattely. I 2018 betalte vi 22,3 procent af vores overskud i selskabsskat af vores aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige. Synoptik betaler dermed selvfølgelig al den skat, vi skal ifølge lovgivningen og dens hensigt. Det er kendsgerningerne. Derfor er der absolut intet grundlag for at påstå eller antyde, at vi ikke betaler den korrekte skat.

Find svarene fra Sportmaster og Lagkagehuset.

Har kontaktet TV2

Trustpilot bliver BabySam ramt af dårlige anmeldelser på grund af beskyldningerne. Det har fået butikskæden til at reagere med et længere modsvar.

- BabySam betaler skat i Danmark og fører ikke penge ud af landet, selvom man kunne få et andet indtryk i TV2 Nyhederne torsdag aften. Vi har påpeget de fejlagtige oplysninger til TV2 og ærgrer os derfor over at spille en hovedrolle i deres historie, skriver kæden i et svar på Trustpilot.

- Vi er en dansk kæde, der betaler skat og afgifter i Danmark og sikrer jobs til vores 450 dygtige medarbejdere, som har gode udviklingsmuligheder og arbejder under overenskomst hos os, skriver BabySam.

Ifølge opslaget ejes 65 procent af aktierne i BabySam af danske investorer, mens resten ligger hos  pensionskasser gennem et selskab på Guernsey, som ikke er på EU’s liste over skattely.

- Fælles for vores danske og udenlandske ejere er, at de har tilført kapital og aldrig modtaget 1 krone i udbytte, skriver BabySam på Trustpilot.

LÆS OGSÅ: Detailkæder langer ud efter hjælpepakke i avisannoncer: Vi er desperateFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD