Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Detailkæder langer ud efter hjælpepakke i avisannoncer: Vi er desperate

Foto: detailfolk.dkFølgende kæder medvirker:

Sportmaster, PAW Sko, Magasin, Neye, Illums Bolighus, Bolia, BabySam, Change, Quint, Message, Nielsen’s, Imerco, Group 88, Humac, Bahne, Sport24, Sv. Michelsen, Panduro, Skoringen, Kaufmann

Onsdag den 13 maj 2020 kl. 08:56

En række af landets store kæder langer i en stor annoncekampagne ud efter regeringens hjælpepakke for tvangslukkede butikker.

”Vi har fået en hjælpepakke der har en fejl. Kan vi bytte den?”

Sådan lyder budskabet i en række helsidesannoncer i landets store dagblade i dag, hvor 20 af landets store detailkæder, blandt andre Bahne, Neye, Imerco, PAW sko, m.fl. kritiserer regeringens hjælpepakke for faste omkostninger til tvangslukkede butikker.

Årsagen til kritikken er, at hvis de tvangslukkede butikker har bare én anden butik åben i en bymidte eller en webshop der sælger varer via samme cvr-nummer, så kan virksomheden ikke få 100% kompensation for faste udgifter til de tvangslukkede butikker. 

Vi er desperate

Hos Apple-forhandleren Humac, der en af de kæder der er medafsender på kampagnen, udtrykker den administrerende direktør Michael Bech overfor dagbladet Børsen, sin store utilfredshed overfor den måde kompensationen er skruet sammen på.

- Vi håber, annoncerne kan fortælle erhvervsministeren, at de 20 butikskæder med flere tusinde ansatte er i alvorlige problemer, fordi han har lavet pakken, som han har lavet den. Det her kommer til at ende i rigtig mange opsigelser,” siger Humac-direktøren, og tilføjer ”Jamen, vi er desperate, for at sige det som det er”.

Overfor Berlingske anslår Michael Bech endvidere, at Humac kommer til at mangle 2,8 millioner kroner for de otte uger, hvor storcentrene var tvangslukkede og hvor kæden har en del butikker.

Erhvervsministeren har tidligere overfor Børsen sagt, at han mener at, ”løsningen har den rette balance”.

LÆS OGSÅ: Arnold Busck konkurs: Lukker alle butikker
 


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD