Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Apple taber principiel sag

Foto: detailfolk.dkMandag den 12 december 2016 kl. 10:19 af: Lise Møller Schilder - 0

Byretten har afgjort en sag mellem Apple og en forbruger om brugt teknologi i en ny telefon. Dansk Erhverv vil ændre købeloven.

I fredags afgjorde retten i Glostrup, at Apple brød købeloven, da virksomheden erstattede en kundes telefon med en ny telefon, hvor en række af elementerne var gamle elementer. 

Det var ellers Apple, der havde lagt sag an mod David Lysgaard, som var den forbruger, der oprindeligt havde klaget til Forbrugerklagenævnet, da Apple for flere år siden havde erstattet hans defekte telefon med en ny telefon. Der var blot den hage, at en række elementer i telefonen var genbrug.

Startede i 2011

Sagen startede, da David Lysgaards telefon i 2011 holdt op med at virke efter kun et år, hvorefter han sendte den til reparation. Men det kom der flere problemer ud af, og han fik derfor en ny telefon. Telefonen var dog ikke helt ny, da flere af delene var genbrug.

Det er brud på købeloven slog Forbrugerklagenævnet fast, efter David Lysgaard havde klaget. Den afgørelse var retten i Glostrup enig i.

- Efter en samlet vurdering finder retten, at David Lysgaard ved omleveringen havde en berettiget forventning om at modtage et fabriksnyt produkt svarende til det oprindelige køb, skriver retten i dommen.

Apple har fremført, at det er bedre for miljøet at genbruge velfungerende dele fra beskadigede mobiler, men den argumentation holdt ikke i retten.

Dansk Erhverv vil ændre lov

Dansk Erhverv vurderer, at dommen har skabt klarhed på området.

- Vi er enige i den tolkning af købeloven, som er udlagt af Forbrugerklagenævnet og nu også af retten i Glostrup, siger Bo Dalsgaard, der er jurist og chefkonsulent i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Dansk Erhverv så dog gerne, at reglerne var lidt mere fleksible, så man i visse tilfælde kan ombytte varer, der ikke er 100 procent identiske med den oprindeligt leverede vare. Det ville dog kræve en ændring af købeloven, vurderer Dansk Erhverv. Organisationen foreslår, at ændringen sker på EU-niveau.

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådet lodret uenig i sag om brugte returvarerFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD