Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Er søgemaskineoptimering relevant for den fysiske butik?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Trendsales i stormvejr efter bedrageri-sag

Foto: TrendsalesTirsdag den 11 oktober 2016 kl. 09:45 - Kilde: Flere kilder

En bedragerisag har kastet Trendsales ud i alvorlige økonomiske problemer. Egenkapitalen er tabt, men ejerne afviser rygter om en mulig konkurs, som flere medier ellers skrev om sidst på dagen i går.

Flere medier bragte mandag historien om, at Trendsales står på randen af konkurs. Nyheden opstod i kølvandet på offentliggørelsen af det nyeste regnskab fra virksomheden, som viste klare svaghedstegn og en drænet egenkapital.

Det har fået ejerne bag Trendsales til sende en pressemeddelelse ud, hvor de afviser, at den danske online-markedsplads for mode skulle være truet på sin eksistens.

- I modsætning til hvad der angives i nogle artikler, er Trendsales ikke truet af konkurs, fastslår medieselskabet Tamedia med base i Schweiz.

Dårligt regnskab efter bedragerisag

Tidligere i år bortviste Trendsales sin direktør på grund af mistanke om bedrageri, og det har kostet 23 mio. kroner på egenkapitalen.

Den nu forhenværende direktør har uretmæssigt brugt af virksomhedens aktiver og vildledt med bogføringen. Samtidig har han tilsyneladende forfalsket en licens til at agere elektronisk pengeinstitut uden for Danmark, skriver Børsen.

Ifølge Finans.dk har Trendsales konstateret problemer med afregning af moms og lønninger. Samtidig må virksomheden se sit overskud på 2,4 mio. kroner fra 2014 blive omdannet til et underskud på 6,6 mio.

Afviser påstande

I pressemeddelelsen understreger den schweiziske ejer, Tamedia, at alle ansatte har fået udbetalt løn for deres arbejde.

- Trendsales [kan] bekræfte at have betalt fuld løn til alle ansatte. Fejl i rapportering relateret til lønninger er en del af en efterforskning om svindel mod den tidligere CEO for Trendsales, skriver de i pressemeddelelsen.

Samtidig afviser de, at Trendsales skulle have problemer med selskabsskatten, som ellers har været fremme i medierne.

- Nogle medier har også angivet, at Trendsales ikke har betalt tilstrækkeligt selskabsskat. Dette er ikke korrekt. Trendsales har betalt mere selskabsskat, end hvad selskabet skulle grundet et for positivt billede af størrelsen på tidligere års overskud, skriver Tamedia.

Tab kan være endnu større

Trendsales er ejet af det Schweiziske medieselskab Tamedia og de to danske stiftere Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen. De er nu ved at gennemgå alle regnskaberne fra virksomheden siden 2012 for at rense dem for uretmæssigheder.

Af den grund er sagens fulde omfang endnu ikke afdækket fuldstændigt. Det betyder, at tabet kan være endnu større end først antaget, skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Trendsales anmelder tidligere direktør for bedrageriFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD