Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Slå konkurrenterne med visuelt og interaktivt content [+3 eksempler]"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Analyse: Detailhandlen mæsker sig i forbrugernes frigivne feriepenge

Foto: morguefile.comOnsdag den 7 oktober 2020 kl. 11:52 af: Kristian Holgersen

Forbrugerne lægger mange af deres feriepenge i butikkerne, tyder en analyse fra Danske Bank på. Flere brancher oplever markant vækst.

Næsten to millioner danskere har valgt at få udbetalt en del af deres indefrosne feriepenge, og mange af dem har valgt at bruge det ekstra tilskud i landets butikker.

Det viser en analyse fra Danske Bank, som monitorerer en million privatkunders forbrug gennem deres betalinger på kort og Mobilepay.

Målingerne tegner et øjebliksbillede af et solidt forbrug. En del af udviklingen kan forklares med, at mange handler mere i starten af måneden.

- Men det tyder også på, at forbruget - især i detailhandlen - er blevet løftet af udbetalingen af de indefrosne feriepenge, som trådte i kraft sidste uge, skriver Danske Bank i en kommentar til analysen.

Ifølge Danske Banks analyse endte forbruget i tøjbutikkerne med at stige 44 procent fra lørdag til mandag i forhold til ugen før, mens salget af elektronik gik frem med næsten 50 procent sammenlignet med samme weekend sidste år.

- Folk har købt hårde hvidevarer og elektronik, men også kosmetik og tøj. Det vidner om, at pengene brænder i lommen hos mange, siger Louise Aggerstrøm Hansen til DR. Hun er privatøkonom i Danske Bank.

Indtil videre har danske forbrugere søgt om at få udbetalt i alt 40 milliarder kroner i indefrosne feriepenge, fremhæver Danske Bank i analysen.

LÆS OGSÅ: Cheføkonom efter nyt fald i detailsalget: - Jeg er dybt imponeretFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD