Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Advarer politikerne: Butikker kan blive efterladt på perronen

Foto: detailfolk.dkFAKTA

Et bredt Folketingsflertal har indgået en aftale om en Sommerpakke og udfasning af hjælpepakker til erhvervslivet.

Dansk Erhverv har udarbejdet en oversigt over indholdet.

Find den HER.

Tirsdag den 16 juni 2020 kl. 11:19 af: Kristian Holgersen

Mange butikker står stadig i en yderst svær situation, lyder vurderingen fra en erhvervsorganisation i kølvandet på den nye sommerpakke.

At et bredt politisk flertal har indgået en sommerpakke, der har fokus på at sætte gang i økonomien igen, er helt grundlæggende et fornuftigt træk.

Sådan lyder udgangspunktet for erhvervsorganisationen Ejendom Danmark. Men! Det gælder også om at være ekstra opmærksom på butikker og de mindre erhvervsdrivende, så de ikke bliver efterladt på perronen.

- Partierne er enige om at udfase hjælpen til husleje og andre faste udgifter, siger Jannick Nytoft. Han er direktør i Ejendom Danmark.

- Selvom der stadig gives målrettet hjælp til en række erhverv, står almindelige butikker fra den dato alene. Det kan blive svært nogle steder, fordi rigtig mange butikker og restauranter har et efterslæb af gæld og udbetalte regninger. Mange af dem vil ikke klare det. Derfor er det afgørende, at man fra politisk hold ikke blot anser sagen for ”lukket” nu, fortsætter han.

Blandt udfordringerne med den lovede kompensation til faste udgifter er, at hjælpen ikke kom ud hurtigt nok, og at ordningerne viste sig bureaukratiske. De problemer forsvinder ikke som dug for “sommerpakkesolen”, lyder argumentationen fra Ejendom Danmark.

En plan for efteråret

Samtidig understreger EjendomDanmark, at det er vigtigt, at politikerne allerede nu begynder at lægge en linje for håndteringen efter sommeren, når den nye ordning endeligt udløber den 31. august:

- Nu holder vi hånden under privatforbruget, men der kan stadig gøres mere for at styrke konkurrenceevnen, siger Jannick Nytoft og fortsætter:

- Vi skal også holde et tæt øje med bolig- og ejendomsmarkedet, som hurtigt kan blive ramt, hvis butikkerne bukker under, eksportvirksomhederne presses yderligere, og arbejdsløsheden stiger.

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark.

LÆS OGSÅ: Butiksejer: Krisen vil trække lange spor

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD