Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

6 ting du ikke vidste om den danske detailbranche

Foto: detailfolk.dk



Thursday den 3 July 2014 kl. 05:40 af: Freja Thorbech

Hvor mange skattekroner bidrager de detailansatte med til statskassen, og hvad er fordelingen mellem mænd og kvinder i branchen? Bliv klogere her.

Hvad ved du egentlig om den danske detailbranche?

Dansk Erhverv har lavet en omfattende analyse af dansk detail under overskiften 'Detailhandlen - fra varer til vækst' i forsøget på at sætte fokus på det store bidrag, som danske handelsvirksomheder yder til Danmarks økonomiske vækst.

I analysen har erhvervsorganisationen samlet en masse fakta om den danske detailhandel og detailfolk.dk giver dig et udpluk og lister seks ting, du måske ikke vidste om branchen.

1. Hver 8. private arbejdsplads i Danmark ligger i detailhandlen

Der var 220.000 beskæftigede i den danske detailbranche i 2012. Dertil kommer 156.000 beskæftigede i engroshandlen, der er underleverandør til detailbranchen. Medregnes engrosjobbene, ligger hver 5. private arbejdsplads i detail- og engrosbranchen.

2. De detailansatte bidrog med 15 milliarder kroner i indkomstskat til statskassen i 2012

I 2012 havde detailhandlen en lønsum på knap 38 milliarder kroner. Det svarer ifølge Dansk Erhvervs beregninger til, at de detailansatte bidrager med omkring 15 milliarder kroner til statskassen, hvis man tager udgangspunkt i en gennemsnitlig indkomstbeskatning på cirka 40 procent.

3. Der er flere kvinder end mænd i den danske detailbranche

57 procent af de detailansatte er kvinder. I den del af branchen, der sælger fødevarer, er andelen af kvinder 55 procent, mens butikkerne, der ikke sælger fødevarer, har 60 procent kvinder ansat.

4. De unge er i flertal i detailbranchen

Detailbranchen er en branche med mange unge ansatte. Mere end halvdelen af de ansatte er højst 30 år. I den del af branchen, der sælger fødevarer, er tæt på halvdelen af de ansatte under 20 år. Tilgengæld er der langt mellem de ældre medarbejdere. Andelen af ansatte over 50 er kun 14 procent, når man ser på branchen som helhed.

5. Rekrutteringen i detailbranchen er alsidig 

Til mange af branchens job, stilles der ikke formelle krav til uddannelse. 78 procent af de ansatte i dagligvarehandlen har folkeskolen eller en erhvervsuddannelse som højeste uddannelsesniveau. I den specialiserede detailhandel er andelen 70 procent.

Detailbranchen uddanner selv mange af sine ansatte, og i 2013 var der således godt 4.300 praktikpladser i branchen.

6. Detailhandlen beskæftiger mange med indvandrerbaggrund

I alt er 6,6 procent af de beskæftige i detailbranchen indvandrere eller efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande. Til sammenligning er andelen i den private sektor som helhed 4,5 procent. Det er kun i taxa-, restaurations- og rengøringsbranchen, at der er flere beskæftigede med indvandrerbaggrund end i detailbranchen.

LÆS OGSÅ: Ny analyse: Forandringer på vej i detailbranchen



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD