20.000 betalingsterminaler er forældede fra 1. januar
Flere butiksdrivende skal fra årsskiftet tage stilling til nye former for betalingsløsninger, da ca. 20.000 betalingsterminaler vil være forældede.
En del licenser til danske betalingsterminaler udløber fra 1. januar 2018. Faktisk kan der være tale om op mod 20.000 terminaler, der ikke længere er PCI godkendt, og som derfor skal udskiftes. Det skriver Go Applified i en pressemeddelelse.
Firmaet sælger all in one kassesystemer og Mobilepay betailngsterminaler.
– Hvis ens terminal ikke lever op til både forbrugernes og myndighedernes krav kan det have store økonomiske konsekvenser i forhold til både faldende indtjening og mulige bøder fra SKAT, forklarer administrerende direktør hos GoAppified, Søren Jensen, der følger betalingsmarkedet tæt.
Nye beføjelser fra Skat
Skat har med en bred politisk aftale fået udvidet sine beføjelser til fremadrettet at kunne pålægge butikker at benytte et digitalt kassesystem, hvis der bliver konstateret utilstrækkelige registreringer af salgstransaktioner hos den erhvervsdrivende.
– I det nye år skal butikker over for Skat kunne dokumentere deres indtægtsstrømme fra for eksempel Mobilepay til deres erhvervskonto, hvilket kræver en særlig MobilePay POS-aftale. Det kan komme til at berøre flere tusinde mindre erhvervsdrivende såsom blomsterhandlere og mindre caféer, fordi det tidligere har været almindeligt, at deres mobilepayoverførsler gik ind på en privat konto, der derved ikke kan dokumenteres i regnskabet. I værste fald kan det tolkes som skatteunddragelse og medføre bøder, hvis man ikke har styr på sine transaktioner og kan frembringe den nødvendige dokumentation over sit salg, siger Søren Jensen.
PCI-certificering gælder kun fem år
Han anbefaler, at små og mellemstore forretningsdrivende sætter sig grundigt ind i de regler, der foreligger, og de ændringer der er på vej med den nye betalingslov, inden de investerer i en ny betalingsterminal.
– Det har stor betydning, når der i år er særligt mange terminaler, der udløber. Rundt regnet er der tale om 20.000, hvilket svarer til omkring en tiendedel af alle landets terminaler. Hvorfor der er så mange, der skal udskiftes netop nu, skyldes, at PCI-certificeringen typisk gælder i fem år, og for fem år siden var der mange forretninger, der investerede i nye terminaler, fordi det blev mere og mere udbredt med kortbetalinger og betalingskort med chip, der krævede nye betalingsterminaler med chiplæser, siger Søren Jensen.
LÆS OGSÅ: Danske iværksættere samler alle betalingstyper i én kasseløsning
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter