Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph BusinessPeter Skjold Mogensen er Lektor på Copenhagen Business Academy med speciale inden for afsætningsøkonomi og detailhandel.

Peter har flere års erfaring inden for detailhandel, både som leder, men også i forhold til uddannelse, hvor han har udviklet og undervist på en lang række uddannelser, med fokus på detailhandel.

Derudover har Peter etableret RetailBooks, der er et specialforlag til detailhandlen. Forlagets primære formål er, at udvikle og udgive undervisningsmateriale, til brug i detailhandlen.

Peter underviser til dagligt på professionsbachelor i e-handel. 

Læs flere indlæg fra denne blogger

Er søgemaskineoptimering relevant for den fysiske butik?

Wednesday den 2 May 2018 kl. 08:56

Vi bliver hver dag mødt med mange digitale fagudtryk, såsom SEO, Usability, konverteringer osv. Alle sammen fagudtryk, der relaterer sig til den digitale verden.

Spørgsmålet er, om den fysiske butik overhovedet skal fokusere på de digitale fagudtryk, der ligger langt fra butikkens normale fagtermer?

Det korte svar er ja!

Hvis vi tager udgangspunkt i forbrugernes adfærd, er det efterhånden meget tydeligt, at digitaliseringen fylder mere og mere. Særligt i forhold til detailhandlen, hvor digitaliseringen er blevet en naturlig del af købsadfærden.

Flere undersøgelser viser, at en stadig større dele af forbrugerne søger på Internettet, inden de besøger en fysisk butik. Prøv at tænk på din egen adfærd sidst du skulle købe et par nye løbesko eller en blækpatron til din printer- søgte du på Internettet først?

Det er vigtigt at de fysiske butikker er opmærksomme på denne adfærd og det er her SEO kommer ind i billedet.  SEO er netop et af de digitale fagudtryk, der giver rigtig god mening for den fysiske butik.

SEO står for Search Engine Optimization og frit oversat betyder det søgemaskineoptimering. Formålet med SEO er, at butikken er synlig når forbrugeren foretager en søgning, f.eks. på Google.

Der kan være mange årsager til at forbrugerne foretager en søgning på Internettet forud et køb i den fysiske butik. Det kan f.eks. være på jagt efter gode tilbud, en bestemt butiks åbningstider og beliggenhed eller en generel informationssøgning på bestemte produkter.

Det er klart at forbrugernes online adfærd afhænger af, i hvor høj grad der er tale om dagligvarer eller udvalgsvarer. Ved dagligvarer er søgningen primært på gode tilbud, hvorimod der ofte søges efter relevante butikker og produktinformationer, når der er tale om udvalgsvarer.

Butikken kan anvende forskellige former for digital synlighed og dermed arbejde aktivt med søgemaskineoptimering. Det kan være at butikken har sin egen hjemmeside, med et detaljeret produktkatalog eller blot en Google Company page med synlige åbningstider og beliggenhed. Derudover kan der være eksponeringer på diverse blogs og/eller synlighed gennem tillids programmer, såsom Trustpilot.

Formålet med SEO er, at butikkens optimerer sin eksponering ved en søgning og dermed præsenteres som en relevant indkøbsmulighed.

En god øvelse er at ”lege kunde”. Prøv f.eks. at lave en Google søgning på din egen butik eller produkter du sælger og se hvad der dukker op!

Det kan faktisk være ret interessant og måske trænger din butik også til at arbejde med SEO?

>> LÆS FLERE INDLÆG FRA DENNE BLOGGERDel dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD