Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Lone Rasmussen, Dansk ErhvervLone Rasmussen er markedschef og koordinerer det forbrugerpolitiske arbejde i Dansk Erhverv og er desuden ansvarlig for de overordnede politiske sager på forbrugerområdet.

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening. Organisationen repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og videnservice, oplevelse og velfærd og transport.

Læs mere om Dansk Erhverv her

Læs flere indlæg fra denne blogger

Portræt af forbrugeren på nettet

Tirsdag den 18 august 2015 kl. 18:25

Dansk Erhverv har gennemført en omfattende befolkningsundersøgelse for at afdække, hvordan den danske netforbruger anno 2015 ser ud. Det er der kommet både nogle overraskende og mindre overraskende resultater ud af, som jeg i dette indlæg gerne vil dele highlights på:

Danske forbrugere er blandt de mest digitale i EU.
Vi har stort set alle adgang til PC og internet derhjemme – og vi bruger flittigt smartphone og tablet, når vi er på farten. Når det kommer til e-handel ligger danskerne da også i den europæiske superliga. 79 procent af danskerne har nethandlet inden for det sidste halve år. Spørger men forbrugerne i resten af EU har kun 47 pct. handlet inden for det seneste år.

Både for butikker og beslutningstagere er det vigtigt at have et dækkende billede den moderne danske forbrugere. Når danske forbrugere handler på nettet, er det følgende karakteristika, der kendetegner dem:

De unge handler oftest – men de ældre handler for mest.
Unge under 35 er dem, der handler hyppigst. Men for hver gang en yngre dansker har brugt 63 kr. på at e-handle har de 50-59 årige brugt 118 kr. 

Kun de færreste e-handler hver uge
Der er i gennemsnit kun 2 pct. af danskerne, der e-handler flere gange om ugen. Og i den gruppe finder man børnefamilierne. Det mest typiske er at handle en gang om måneden, der gør hver fjerde.

Køb af tøj, sko, elektronik og bøger hitter på nettet
Det er især tøj, sko og elektronik, vi køber på nettet, men bøger og blade er også populært. Mænd køber særligt elektronik på nettet mens kvinder køber tøj eller sko. Nok så interessant er det også de tre kategorier der ligger i top-3 i alle aldersgrupper, selvom første, anden og tredjepladsen er lidt forskellige.

Oplevelser, rejser og flybilletter købes på nettet
Når danskerne køber services på nettet er det oplevelser, rejser og flybilletter det mest populære. For de yngre er det underholdning som biograf og teater, der hitter ligesom de er de flittigste til at downloade musik. Til gengæld er de 60+ årige flittige til at købe rejser og flybilletter på nettet, hvorimod meget få i den generation streamer musik.

Danskerne i storbyerne e-handler mere end danskerne i udkantsdanmark
Overraskende nok er det i storbyerne, hvor adgangen til butikker er kortest, at forbrugerne e-handler mest. Til gengæld køber danskere i udkantsdanmark for mest, når de får sat sig til tasterne.

Vi handler i de netbutikker, vi kender
Den vigtigste årsag til, at man vælger en bestemt netbutik er, at man kender den i forvejen. Det gælder for 3 ud af 5. Her kan det være en fordel, at netbutikken også har en fysisk butik. 

Vi er meget tilfredse med at e-handle
94 pct. svarer, at de er meget tilfredse eller overvejende tilfredse med deres seneste netkøb. Det viser, at danske netbutikker generelt gør det godt. Utilfredsheden skyldes primært for lang leveringstid. 

Vi føler os trygge ved at e-handle
Da e-handlen var ny, blev der gjort meget og gennemført mange kampagner, for at gøre dansker trygge ved at e-handle. De har virket. 94 pct. af danskerne føler sig trygge ved at e-handle.

Hele rapporten om den danske netforbruger kan læses på Dansk Erhvervs hjemmeside HER
 Del dette indlæg:

Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD