Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Lone Rasmussen, Dansk ErhvervLone Rasmussen er markedschef og koordinerer det forbrugerpolitiske arbejde i Dansk Erhverv og er desuden ansvarlig for de overordnede politiske sager på forbrugerområdet.

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening. Organisationen repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og videnservice, oplevelse og velfærd og transport.

Læs mere om Dansk Erhverv her

Læs flere indlæg fra denne blogger

Identitetstyveri koster butikkerne penge og kalder på styrket indsats

Onsdag den 9 august 2017 kl. 07:36

En af de historier, der har fyldt i denne sommer, er den stigende svindel ved nethandel. Det er ikke sjovt for de forbrugere, der går ud over, men har de betalt med dankort eller andet betalingskort, så slipper de som regel uden at det kan mærkes på økonomien. Det samme gælder desværre ikke netbutikkerne, som ofte ender med regningen. Her er der håb om, at de nye regler om 3D secure vil kunne dæmme op for noget af svindlen.

Problemstillingen findes også i de fysiske butikker, og her er der brug for at gøre noget mere.

BT beskrev i starten af juli hvordan en borger, Malene, var blevet udsat for identitetstyveri. Tyvene havde brugt stjålne kort til at købe ting og spille online kasino på hendes regning. Hun overvejede at ændre sit CPR-nummer, men syntes det var vidtgående. Det synes jeg også. Der er nogle mindre vidtgående tiltag, der kan dæmme op for svindlen.

Dansk Erhverv har i en årrække arbejdet på at få sat en stopper for identitetstyveri. Det er meget ubehageligt for de borgere, det går ud over, men i de fleste tilfælde lider de ingen økonomisk overlast. Det gør butikkerne til gengæld, for i mange tilfælde ender regningen hos dem.

Det er relativt let at forfalske de danske kørekort, sygesikringskort og pas, som svindlerne bruger til at købe ting, indgå abonnementer, spille online spil etc. med på andres regning.

Både forbrugere og butikker ville være bedre beskyttet, hvis det blev muligt for borgerne at melde deres kørekort, sygesikringskort eller pas stjålet og at de kunne ”spærres” som man ser det med kreditkort. Butikkerne skulle så have adgang til oplysninger om de stjålne kort. Det ville kunne afskrække svindlerne hvis de vidste, at butikkerne kunne tjekke, om identitetskortene var stjålet.

Folketinget har vedtaget et lovforslag til en ændring af CPR-loven således, at alle borgere over 15 år kan få registreret en advarsel mod kreditgivning i CPR-registret. Det er et godt skridt fremad, da det gør det muligt for butikkerne at se disse advarsler, når butikkerne skal til at oprette lån eller kreditter til kunderne. Men det beskytter ikke mod de andre situationer.

En ordning, der gør det muligt at spærre personlige identitetskort vil kræve, at der etableres en database og at også sygesikringskort får et nummer. Det vil selvfølgelig koste lidt på den korte bane, men det vil spare både borgere og butikker for både bekymringer og tab.

>> LÆS FLERE INDLÆG FRA DENNE BLOGGER
 Del dette indlæg:

Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD