Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne

Friday den 27 March 2020 kl. 09:05

Ufattelig mange brancher er økonomisk ramt af coronakrisen, og detailbranchen hører, ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, til blandt de hårdest ramte.

Regeringen har skullet træffe hurtige beslutninger om forskellige hjælpepakker, der lige nu er ”one-size fits all”, selvom brancherne langtfra er ens. Det medfører forvirring, gråzoner og endda forskelsbehandling.

For specialbutikkerne i detailbranchen er situationen den, at de tvangslukkede butikker i centrene faktisk er bedre stillet end de butikker, der er lukket ned frivilligt af forskellige årsager - men oftest for at udvise samfundssind, eller fordi det ikke længere er økonomisk muligt at holde åbent.

Forklaringen ligger i, at man som tvangslukket butik får man dækket 100% af de faste omkostninger, mens ”frivilligt” lukkede butikker får enten 50% eller 80% dækket alt afhængig af omsætningstabet.

Citybutikkerne får det svært

Da de tvangslukkede butikker hovedsageligt ligger i storcentrene og typisk er kapitalkæder, får de reelt en økonomisk fordel, fremfor butikkerne i de i forvejen trængte bymidter. Citybutikkerne bliver typisk drevet af selvstændige butiksejere, eller mindre privatejede kæder, som dermed står med større økonomisk tab, end hvis de lå i et center.

Det betyder alt andet lige, at den nuværende skævvridning i kompensationen skaber uens overlevelsesvilkår og dermed vil øge butiksdøden i bymidterne!

Det er i min optik fuldstændigt urimeligt, og derfor bør ordningen ændres, så alle lukkede butikker stilles 100% lige rent kompensationsmæssigt og dermed får 100% af de faste omkostninger dækket.

Jeg er klar over, at dette ikke er en "bevidst" handling og at det naturligvis vil betyde endnu en stor økonomisk regning, men regningen for alle de mindre private butiksejere og landets byer vil ellers blive gigantisk på meget kort tid.

Så kære regering og Folketing; vær med til at redde citybutikkerne, så butiksdøden ikke øges i alle landets bymidter – gør kompensationsmulighederne ens for alle! 

>> LÆS FLERE INDLÆG FRA DENNE BLOGGERDel dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD