Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Nej tak til 1800,- i kasseapparatet! Skrankepaveri eller blot tåbelighed bag disken?

Tuesday den 3 June 2014 kl. 10:25

For et par uger siden var jeg en torsdag til et møde i centrum af København, og da jeg havde et gaveindkøb, der begyndte at presse sig lidt på, lod jeg mig friste af stormagasinet Illums kraftige facadebudskaber på Strøget om 20 procent på en række varer. Tilbuddet gjaldt kun i få dage, så der var god grund til at handle hurtigt.

Jeg fandt hurtigt et par potentielle forskellige gaver i en ”shop in shop” fra en af Danmarks mest populære og prestigefyldte modemærke til kvinder, ”By Malene Birger”, og selvom prisen var noget over det planlagte budget, tænkte jeg, ”gaven er den helt rette, og der er jo 20 procent mere for pengene”. Købt!

Jeg stiller mig i kø ved disken og gør dankortet klar til at betale de 1800,-. Det bliver min tur, og da ekspedienten (der var i hvert fald ikke tale om en sælger med udgangspunkt i denne oplevelse) bag disken begynder at registrere salget, spørger jeg lige for en sikkerheds skyld om byttereglerne, når der nu er tale om en tilbudsvare.

Jeg får at vide, at der er 8 dages ombytningsret på varen, og jeg oplyser, at gaven først skal gives torsdag aften i den efterfølgende uge, altså præcis 8 dage efter, hvilket gør at en eventuel ombytning lige præcis ikke nås.

Så oplyser ekspedienten, at ”så vil det ikke være muligt at bytte varen”. Det er jeg naturligvis noget ærgerlig over, og selv om der naturligvis kan være regler, der skal følges i butikken, spørger jeg høfligt om ikke det kunne være muligt at få korrigeret datoen med en dag eller to (som jo i øvrigt er servicepraksis blandt en lang række detailbutikker og kæder).

Svaret var, at ”det var desværre ikke muligt, da datoen blev styret af kassesystemet, men at jeg jo bare kunne kigge ind fredag eller lørdag og købe varen”. Det oplyste jeg desværre ikke var muligt for mig og spurgte, om så ikke at der kunne skrives bag på kvitteringen, at jeg kunne bytte gaven eller få et tilgodebevis bare til og med fredag ugen efter - altså én dag mere. Svaret var NEJ!

Ærgerlig, og mildest talt overrasket, måtte jeg hænge varen tilbage på stativet og gå med uforettet sag og en super trist oplevelse af et ellers rigtig stærkt brand, der generelt gør det godt.

Og butikken gik samtidig glip af en omsætning på 1800,-. Hvorfor? For reglernes skyld, eller ekspedientens skyld?

Skæbnen ville, at jeg fik et pludseligt opstået møde dagen efter i nærheden af Illum, så jeg tænkte, OK…jeg må bide min stolthed og triste oplevelse i mig, og se om gaven stadig er der. Det var den, og jeg går til kassen, hvor jeg får fat i kollegaen, der smilende og imødekommende, nok godt kan gætte at varen ikke er til mig, og spørger om det er til gave. Det svarer jeg, at det er, og hun spørger så, om hun skal pakke gaven ind, og om hvornår gaven skal gives. Jeg svarer, at den skal gives torsdag ugen efter, hvortil sælgeren af sig selv tilbyder: ”skal jeg så ikke sørge for, at den kan byttes til og med søndag, så er der mindre stress”. Nærmest lidt målløs takker jeg naturligvis pænt ja tak, og kører dankortet igennem kasseapparatet.

Jeg gik denne gang fra butikken med en god oplevelse, men var fortsat præget af det skrankepaveri, eller misforståede regelrytteri jeg fik af den første ekspedient, hvilket jo bekræfter klicheen ”der skal minimum 10 gode oplevelser til at veje op for én dårlig”. Trist…

Har du og dine kollegaer i butikken eller kæden ensartet holdning til bytteregler eller anden ”basis” service? Ellers er min klare opfordring at få det på agendaen.

Ellers kan det være jer, der går glip af 1800,- i omsætning og værre endnu – en trist kundeoplevelse, der hænger ved! 

Læs flere indlæg fra denne bloggerDel dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD