Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Kære Mette F & Co.: stop venligst opfordringen til at handle online NU – I skader danske arbejdspladser

Thursday den 10 December 2020 kl. 11:28

Nye restriktioner har ramt halvdelen af landet med store økonomiske konsekvenser for de caféer, restauranter og øvrige virksomheder, der er blevet tvangslukket. 

Nedlukningen rammer dog også den øvrige handel i de berørte byer, da kundestrømmen naturligvis bliver mindre. Men da butikkerne ikke er tvangslukket og måske ”kun” falder 10-20 procent i omsætning, kan de ikke søge kompensation. Og huslejer og lønninger kan de ikke justere i en kortere periode.

Det er i sig selv en umådelig trist og økonomisk hård situation for ejerne og de ansatte, men at landets regering og myndigheder gang på gang opfordrer folk til at blive hjemme og handle online i stedet er en direkte hån mod de mange tusinde butiksejere og ansatte, der dagligt efterlever ALLE retningslinjer og kæmper for at holde snuden oven vande.

Både statsminister Mette Frederiksen (A), erhvervsminister Simon Kollerup (A) og direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har på pressemøder opfordret til, at man handler online i stedet for i fysiske butikker.

Coronakrisen har accelereret den digitale fremdrift, og mange butikker har i dag en webshop, hvoraf nogen gør det rigtigt godt og har succes, og det er godt for de danske arbejdspladser. Der er dog også mange, som ikke er lykkedes med web-satsningen trods store investeringer, og hvad skal de så gøre, når landets ansvarlige opfordrer til at handle online? Eller hvad med dem, der sælger produkter eller ydelser, der er vanskelig at sælge eller håndtere digitalt?

Ydermere går mere end hver tredje onlineordre (ifølge tidligere opgørelser fra FDIH/Dansk Erhverv Digital) til udenlandske webshops, og dermed til arbejdspladser uden for landets grænser. 

Ønsker regeringen at sende landets butikker endnu længere ud på dødsrampen, eller ønsker man at bevare livet i de danske bymidter og storcentre og dermed også de danske arbejdspladser?

Hvis myndighederne mener, at landets butikker er så stor en smitterisiko, at befolkningen bør handle online, så forklar mig venligst, hvorfor de må holde åbent!

Kort sagt: Det skader kun de danske butikker og landets arbejdspladser at opfordre til at handle online, så stop det venligst NU!

>> LÆS FLERE INDLÆG FRA DENNE BLOGGERDel dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD