Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Kære Mette F. & Co. Fortsæt ansvarligheden og luk nu resten af specialbutikkerne!

Friday den 20 March 2020 kl. 09:04

Under dette ubegribelige udbrud af coronavirus, der har kastet landet ud i en krise af historiske dimensioner, har statsminister Mette Frederiksen og regeringen udvist både mod, ansvarlighed og handlekraft. Det skal de have store mængder af ros for.

Men beslutningen om alene at lukke specialbutikker i storcentre, og ikke øvrige fysiske specialbutikker, forstår jeg simpelthen ikke.

For det første: Smittespredningen kan vel lige så godt ske i en tøjbutik på en gågade som i et lille lokalcenter eller stort shoppingcenter. Og hvis butikkerne ikke kan leve op til hygiejne- og afstandskravene, må de så holde åbent?

Jeg besluttede tirsdag aften, umiddelbart efter Statsministerens udmelding om kun at lukke dele af specialhandlen, at hensynet til kunderne og de ansatte måtte veje tungest, og lukkede derfor mine fire butikker onsdag morgen. Mange butikker og kæder har gjort det samme.

For det andet: Beslutningen sætter i min optik både ansatte og butiksejere i de fortsat åbne butikker i en helt urimelig situation - både menneskeligt og økonomisk.

Beslutningen om delvis lukning er sikkert taget i den bedste mening og en oprigtig tro på, at butikkerne fortsat vil have kundestrøm og omsætning i disse dage. Men når ALLE myndigheder, og Hendes Majestæt Dronningen, samtidig opfordrer alle til at blive hjemme under parolen ”TAG DET NU ALVORLIGT”, så bliver kunderne jo - heldigvis for smittespredningen - derhjemme.

Vi, som driver butikker, der ikke umiddelbart direkte er pålagt at lukke, eller reelt er i tvivl, om vi skal, står derimod i et voldsomt dilemma og et helt urimeligt ansvar pålægges vores medarbejdere:

- De skal nu afgøre, om kunderne kommer for tæt på hinanden
- De må ikke selv komme for tæt på kunderne
- De skal sikre håndvask/toiletforhold, som vi ikke har i almindelige butikker
- De skal sørge for sprit, som vi ikke kan få fat i nogen steder
- De skal sikre min. 4 m2 plads til hver kunde
- Og de skal samtidig holde øje med, hvor mange der kommer ind i butikken, så der ikke er mere end 10 personer samlet. 

Det sidste er så ikke så stor en udfordring for os, der driver tøjbutikker, da kunderne lige nu ikke kigger på modetøj og følger opfordringen til at blive hjemme. Men hvad med eksempelvis byggemarkeder, hvor kunderne i øjeblikket fortsat valfarter til, nu hvor de har tid til hjemmeprojekterne?

Nogle kunder kigger endda skævt til åbne butikker: ”Nå, I sætter åbenbart profitten over vores andres smitterisiko og sundhed?”

In short: Det er jo fuldstændigt umuligt at overholde disse retningslinjer for langt de fleste mindre butikker, og kunderne agerer helt naturligt ”folkedomstol”!

For at gøre ondt værre, betyder beslutningen, at risikoen for konkurs er større hos os, der ikke umiddelbart direkte er pålagt at lukke, end dem der er blevet det. 

Vi vil, som hjælpepakken ser ud lige nu, ikke kunne få 100% kompensation for de faste udgifter, men kun delvist. 

Med 0,- kroner i omsætning lige nu og en kompensation på måske 50% af de faste udgifter, hvis omsætningsnedgangen ”kun” var på 79% eller mindre før lukningen, er vi og alle andre butikker og kæder, der ”frivilligt” i ansvarlighedens tegn holder lukket, dermed lige nu på vej ud i en stensikker konkurs!

Hvorfor skal de resterende specialbutikker der agerer ansvarligt for at undgå smittespredning straffes?

Så kære Mette Frederiksen & co: Fortsæt ansvarligheden og luk nu de sidste butikker, så smittespredningen reduceres yderligere, og hold alene dagligvarebutikker og apoteker åbne som i en række andre lande. Det vil, udover sundheden, også afhjælpe dele af både den menneskelige og kortsigtede økonomiske usikkerhed hos butiksansatte og butiksejere!
 


Del dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD