Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Hvis bare alle danske butikker gjorde som Anna Jensen i Odder

Friday den 26 June 2015 kl. 10:30

De danske butikker har haft hårde tider de seneste 6-7 år, og det går fortsat ikke så godt med at få vækst i omsætning og indtjening. Især de lokale citybutikker har haft det svært, i takt med at handlen langsomt er flyttet til storcentre, og antallet af netbutikker er steget støt.

At omstille eller forny sin forretning har været vanskeligt for mange butiksejere, og i cityforeningerne rundt omkring har det været svært at finde konsensus på selv de mest basale og nødvendige områder som åbningstider, søndagsåbent og juleaktiviteter. Og manglende fornyelse i egen butik, kombineret med en handelstandsforening uden aktivitet eller opbakning, betyder mangel på kundeoplevelser og aktiviteter, som de fleste storcentre har gjort til deres varemærke i mange år. Så på denne måde graver en række bymidter og citybutikker langsomt deres egen grav.

Og så er der undtagelserne. Som i Odder hvor medejer Anna Jensen fra butikken Anna & Søs gennem flere år sammen med sin søster selv har taget ejerskab på at få flere kunder i butikken og byen.

Med aktiviteter, der spænder fra at arrangere modeshow med 700 betalende gæster, besøg af en show-lommetyv, til at sørge for snevejr i december, har de to søstre medvirket til at få skabt liv og oplevelser, der fastholder interessen for byens handelsliv og butikker. Oprindeligt var idéen at skabe trafik til egen butik via oplevelser, goodie-bags, etc., men nu har det udviklet sig til, at 13 andre butikker er gået med i et fælles aktivitetsudvalg, der arbejder sammen om forskellige aktiviteter. Og dette arbejde ligger endda udover aktiviteterne som den samlede handelstandsforening i Odder står for.

LÆS HISTORIEN OM ANNA & SØS I ODDER HER

Der ligger en stor mængde arbejde i nogle af de store projekter, som der arrangeres. Tjener al den tid de bruger på projekterne sig hjem i form af penge i kasseapparatet på selve dagen? Næppe…Så naturligvis ligger der sikkert også en personlig tilfredsstillelse i at se ens idéer få liv og se alle de positive reaktioner fra kunder og omgivelserne i Odder. Og dertil skal lægges den branding- og oplevelsesværdi, der medfører genbesøg og loyalitet.

Her har man virkelig formået at skabe en fornyelse og differentiering, der nok kandiderer til Danmarks bedste.

Og hvad er så min pointe? Som med alt andet i livet sker der absolut intet nyt eller anderledes, med mindre man selv tager ansvar for at skabe en forandring. Så hvis flere af landets butikker og handelstandsforeninger gjorde som Anna og Søs, ville der utvivlsomt også være flere bymidter der oplevede vækst og differentiering, der kunne vende dele af den triste udvikling med kunde- og omsætningstilbagegang. Men det kræver sammenhold, fornyelse og et par ildsjæle, der tager kampen op.

Hvordan står det til i din butik eller by? Hvem er ”Anna Jensen fra Odder” i din butik eller cityforening?

Læs flere bloginlæg her.Del dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD