Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Helle & Co….drop nu de afgifter og fokusér på danske detailarbejdspladser

Friday den 24 August 2012 kl. 10:16

Både den nuværende og tidligere regering har haft travlt på afgiftssiden og har søsat en række omdiskuterede afgifter som f.eks. fedtafgift og senest sukkerafgiften.

Udover en kæmpe administrativ byrde for en række virksomheder, både i detailvirksomhederne og hos producenterne, koster det de danske virksomheder konkurrenceevne og tabte arbejdspladser.

Ny viser en ny analyse, at det, der officielt var det primære formål med fedtafgiften; nemlig at ændre indkøbs- og forbrugsvaner af usunde fødevarer og dermed højne folkesundheden, ikke har medført nogen ændringer.

Forbrugerne køber stort set de samme fedtholdige varer eller en billigere udgave af samme usunde type.
Det anslås, at alene grænsehandlen koster 7-10.000 danske arbejdspladser, og at staten går glip af mere end tre milliarder kroner på samme konto. Og i dette regnestykke er der ikke engang taget højde for konsekvenserne hos fødevareproducenterne, og blot til sammenligning forventes den meget omdiskuterede sukkerafgift at indbringe ca. 1,2 milliarder kroner til staten.

Så handler afgifterne i virkeligheden mere om finansiering og dermed penge end om folkesundheden? Eller måske bare om politiske kampe fløjene i mellem?

Det er på høje tid at begge fløje i Folketinget lytter til eksperterne, dropper afgifterne og i stedet sætter fokus på at skabe optimale vilkår for både producenterne, men i særdeleshed for den trængte danske detailbranche.
Kære Christiansborg: Hvis jeres politiske kampe efterhånden udelukkende handler om finansiering, hvad så med at regne lidt på, hvad 7-10.000 nye jobs i detailsektoren vil betyde for statskassen?

 Del dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD