Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Har politikerne glemt detailhandlen?

Tuesday den 29 October 2013 kl. 15:14

Kampen om pladserne til de lokale byråd er nu i fuld gang. Valgmøderne er så småt i gang, lokalaviserne bugner af valgannoncer, og med weekendens plakatophængning har vi fået ansigt på de mange, der ønsker at gøre en forskel for lokalsamfundet. Respekt for det engagement kandidaterne lægger i lokalpolitik!

Men samtidig bliver det via annoncer og debatindlæg i aviserne synligt for alle at se, hvad de enkelte personer og partier slår sig op på som (måske) kommende politikere. Og vanen tro er klicheér som bedre velfærd, mere ældrepleje, bedre børnepasning og ”mere for pengene” det, som kandidaterne lover os vælgere, uanset partifarve.

Men udover at der naturligvis er en række områder, der ligger mange mennesker på sinde og er vigtige at skulle prioritere i en kommune, så mangler jeg i den grad synliggørelse af løfter for erhvervslivet. Og i særdeleshed den trængte detailbranche, som stort set alle mennesker har berøring med hver eneste dag.

Hvad vil politikerne gøre for detail-livet i lokalområdet?

Krisen kradser, og vi kan jo ikke bebrejde politikerne for alle detailbranchens udfordringer, som nethandel, nedgang i omsætningen, etc.

Men når det så er sagt, så er der en række områder hvor lokalpolitikerne i høj grad kan medvirke til at skabe bedre vilkår og dermed en positiv udvikling for de detailhandlende i byen. I særdeleshed i by-midterne hvor detailbutikkerne på handelsgaderne er blevet trængt i takt med, at der er givet grønt lys til at bygge centre og store dagligvarebutikker langt væk fra de gamle strøggader.

Kære politikere. Her er en inspirationsliste I bør tage med til første byrådsmøde:

  • En lokalplan og handlingsplan, der sikrer at aktivt by- og handelsgade liv (og ikke kun fokus på shopping-center prestigeprojekter, der sikrer eget eftermæle)
  • Gode parkeringsforhold der med 1-2 timers gratis parkering letter adgangen for kunderne til korte eller længere butiksbesøg (og ikke kun kigge på hvad P-afgifter kan bidrage med i kommunekassen)
  • Støtte til de lokale handelsstandsforeninger/bymidter, ved fx tilskud til juleudsmykning, torvedage, etc.
  • Fjern, eller revider, regler og afgifter for gadestativer og gade-skilte (retningslinjer kan være på sin plads, men at opkræve penge for at eksponere sine varer og skabe kundeoplevelser er helt malplaceret)
  • Bedre cykelparkeringsmuligheder med god skiltning
  • Stop for ”bilfri” gader eller sive-gader. Det får kun kunderne i bil til at køre til centre med gode P-forhold. Både centre og bymidte skal tilgodeses.
  • Placering af kommunale ”trafikskabere” som biblioteker, borgerservice, etc. centralt i bymidterne
  • Arrangere uddannelse og kurser i e-handel, mersalg, etc. for de lokale butiksejere/ledere (Her kan I bruge Køge, Ringsted, m.fl. som gode kommunale eksempler

Hvis ikke lokalpolitikerne sætter udviklingen for detailhandlen på agendaen for de kommende fire års lokalpolitik NU, så er det muligt, at der ikke er meget lokal detailhandel at tage stilling til ved næste valg i 2017. Men det er måske så bare den næste periodes folkevalgtes problem?

Jeg sætter mit kryds ved liste D for Detail. Hvad gør du?

LÆS OGSÅ: Sæt dog service på agendaen

Læs flere blogindlæg her.Del dette indlæg:Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD