Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dk



Dennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk og driver også fem tøjbutikker på Midt- og Sydsjælland. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kæde- og markedschef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Absurd ”Postmand Per-afgift" fra regeringen vil skade konkurrenceevnen og danske netbutikker

Monday den 23 November 2020 kl. 11:07

Midt i coronakrisen skal regeringen også finde tid til andre vigtige opgaver, blandt andet hvordan man kan redde den synkende skude PostNord, der længe har taget store mængder vand ind.

Og det skal, ifølge Dansk Erhverv, tilsyneladende ske ved at pålægge PostNords danske konkurrenter en afgift på kr. 1,25 pr. afsendt pakke eller brev… øøhhh. HVAD?

Den tager vi vist lige en gang til: PostNords underskud skal dækkes af deres danske konkurrenter!

Det er, i min optik, et af de mest absurde forslag, jeg nogensinde har hørt om. Hvordan kan det på nogen måde være rimeligt, at virksomheder, der driver en sund forretning i fri konkurrence med en række andre aktører, skal pålægges en ekstra skat for at dække underskuddet i en usund, statsejet virksomhed?

Med tanke på debatten om lovligheden i at aflive mink (uden sammenligning i øvrigt), trænger spørgsmålet sig på: Kan det i det hele taget være lovligt, eller er der tale om konkurrenceforvridende, indirekte statsstøtte?

De danske fragtfirmaer kan jo ikke gøre andet end at hæve priserne, og så ryger omkostningen videre til kunderne, herunder de små og store danske netbutikker, der igen ikke kan gøre andet end at hæve priserne, eller mindske indtjeningen på et i forvejen stærkt konkurrencepræget marked med små marginer.

Det er værd at bemærke, at man, ifølge Dansk Erhverv, med den afgiftsmodel ALENE rammer danske aktører, da det ikke vil ramme udenlandske pakkefirmaer eller netbutikker. Så regeringen råber på den ene side højt om at skabe de bedste vilkår for danske virksomheder i disse svære corona-tider, og på den anden side forringer den vilkårene for det erhvervsliv, der skal sikre vækst og danske arbejdspladser.

Det er ikke mange måneder siden, at de danske banker blev pålagt at betale den såkaldte Arne-afgift for at finansiere valgløftet om tidlig tilbagetrækning. Nu kan jeg ikke lade være med at tænke på, om vi nu er på vej mod endnu en de facto skat, som vi passende så kan kalde ”Postmand Per-afgiften”, der igen vil ramme en tilfældig, specifik branche. Hvem bliver den næste?

Mette F. & co.: Det er en ommer! Det handler om at SKABE de bedste rammer for danske virksomheder – ikke SKADE dem.

>> LÆS FLERE INDLÆG FRA DENNE BLOGGER



Del dette indlæg:



Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD