Unge tror på jobmuligheder
De unge bekymrer sig ikke om krisen og tror fuldt ud på muligheden for at få et nyt job relativt hurtigt, hvis det gamle ryger.
Konkurser, fyringsrunder og ansættelsesstop.
Det er tilsyneladende ikke begreber, de unge bekymrer sig alt for meget om.
I hvert fald ikke hvis man skal tro en ny rapport fra rekrutteringsbureauet Randstad. Heri giver lønmodtagere i alderen 18-24 år udtryk for, at de både relativt nemt og hurtigt kan finde et nyt job.
83 procent af de 18-24-årige mener "helt sikkert" eller "sandsynligvis", at de kan finde et nyt job hos en anden arbejdsgiver inden for et halvt år. Det gør aldersgruppe til den suverænt mest optimistiske, når det kommer til fremtidige muligheder for jobskifte.
Ifølge lektor og ungdomsforsker ved Aarhus Universitet, Jens Christian Nielsen, er det et typisk kendetegn ved denne generation.
- Vi har en generation af unge, som er vokset op i et uddannelsessystem, hvor der har været meget fokus på, at det er ens kompetencer og egne evner, der skal give én et job. Det er der rigtig mange af de unge, der tror på, og de har måske ikke de samme erfaringer med finanskrisen og nogle af de vanskeligheder, der i den forbindelse har været med at få job, siger han til Newspaq.
Kan få en slem overraskelse
De unge risikerer dog at blive slemt overraskede, når de for alvor gør sig erfaringer med virkelighedens jobmarked, vurderer Jens Christian Nielsen.
Samme bekymring deler Yngresagens formand, Anders V. Andreasen.
- De har nok et lidt andet syn på, hvordan det er at komme ind på arbejdsmarkedet i forhold til, hvordan det er i virkeligheden. Mange har måske fået at vide, at hvis bare man tror på sig selv, så skal man nok få et job, men sådan er det jo desværre ikke helt længere, siger han til Newspaq.
Når det er sagt, finder Anders V. Andreasen det dog positivt, at der er så stor en tro på jobmulighederne blandt de unge.
- Denne her tro på, at man kan få et nyt job relativt nemt, tror jeg, afspejler det, som vi også hører fra politikerne; nemlig at der er et opsving på vej, siger han.
Heller ikke alle får sig et chok, vurderer Jens Christian Nielsen. Han peger på, at ungdomsarbejdsløsheden herhjemme trods alt er nogenlunde beskeden i forhold til Sydeuropa.
- Så de fleste af dem oplever trods alt, at de får et job, og at deres kompetencer nok skal give dem et godt job på arbejdsmarkedet, siger Jens Christian Nielsen.
Randstads undersøgelse er gennemført blandt 1609 respondenter repræsentativt udvalgt på alder, køn og faggruppe. Optimismen er lavest blandt de 55-64-årige. Her tror 45 procent på et nyt job inden for seks måneder.
Newspaq
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter