Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Shoppingcenter til en halv milliard bliver droppet

Fredag den 17 februar 2017 kl. 09:27 af: Kristian Holgersen

Efter fire år opgiver entreprenør at bygge et stort shoppingcenter i Holstebro. Borgmesteren ærgrer sig. 

Planerne om at bygge et nyt shoppingcenter til en halv milliard kroner i Holstebro bliver alligevel ikke til noget, fordi entreprenøren, A. Engaard, har trukket sig fra projektet. Det skriver Finans.dk.

De indledende øvelser til byggeriet startede allerede for fire år siden. Her afslørede A. Engaard for første gang planerne om et nyt shoppingcenter på hele 30.000 kvm, der både skulle give plads til 50-60 butikker, biograf, erhvervslokaler og boliger.

I en meddelelse til kommunen begrunder A. Engaard sin beslutning med, at der endnu ikke ligger en lokalplan for området klar.

- Frem til efteråret 2016 havde vi således en forventning om, at der ville foreligge en tilfredsstillende endelig lokalplan medio november 2016. Denne forudsætning er imidlertid bristet og vi må, på baggrund af kommunens seneste tilkendegivelser vedrørende lokalplanprocessen, konstatere, at der ikke er udsigt til, at Holstebro Kommune kan tilvejebringe det forudsatte plangrundlag, skriver entreprenøren.

Holstebro Kommune skriver på sin hjemmeside, at Viborg Stift er kommet med en indsigelse mod shoppingcentrets høje boligtårn, hvilket har forsinket den nye lokalplan.

Borgmesteren er skuffet

Beslutningen kommer som en dårlig nyhed for Holstebros borgmester, Hans Christen Østerby (S).

- Jeg er overrasket, uforstående og meget skuffet. Dels fordi vi har arbejdet så længe med projektet. Men allermest fordi centret ville være med til at konsolidere, videreudvikle og fremtidssikre Holstebros position som landsdelens største og bedste handelsby, udtaler han på kommunens hjemmeside.

Samtidig understreger han vigtigheden af, at Holstebro også i fremtiden skal være et sted, som folk besøger for at handle ind.

- Derfor er der behov for at tilføre byen flere butikker, end vi har i dag. Det er også handelsstandsforeningens vurdering og underbygges af en detailhandelsanalyse, som analyseinstituttet ICP har foretaget, afslutter han.

LÆS OGSÅ: Stort shoppingcenter udviderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD