Salling taber millioner: At skjule smøger bør være lovpligtigt
Afstemning
Politikerne bør lovgive om at skjule tobaksvarer, mener Salling-direktør. Der er opbakning konkurrenten fra Coop.
Rygetrængende kunder må spørge efter en pakke smøger i Salling Groups butikker. I flere måneder har tobakken nemlig været gemt væk.
Hos mange af konkurrenterne står tobakken stadig frit fremme, men det burde den ikke, mener Salling Groups direktør for ansvarlighed.
Han efterlyser indgreb fra politikerne, så resten af markedet - omkring 7.000 supermarkeder, kiosker og tankstationer - bliver tvunget til at følge trop.
- Vi kan se i vores butikker, at det har en stor og positiv effekt at skjule cigaretterne. Desværre er der ikke noget, der tyder på, at alle udsalgssteder herhjemme frivilligt vil gemme tobakken væk, siger Jonas Schrøder i en pressemeddelelse fra koncernen.
- Derfor må vi appellere til politikerne om at indføre skjult tobak ved lov, som også et flertal af befolkningen bakker op om i undersøgelsen, fortsætter han og henviser til tal fra YouGov, som viser, at 58 procent af danskerne gerne så et lovindgreb. 42 procent afviser idéen.
Samlet set synes 71 procent "godt" eller "meget godt om," at danske butikker gemmer tobakken væk.
Konkurrenter bakker op
Salling Group står ikke alene med sit forslag, skriver DR. I en fælles opfordring til politikerne på Christiansborg er konkurrenterne Coop og De Samvirkende Købmand også med.
- Det lyder helt mærkeligt, at vi vil have strammere regler, men vi mener faktisk ikke, at det er branchens opgave selv at regulere, siger Peter Høgsted til DR. Han er administrerende direktør i Coop.
- Og hvis vi skal opnå ambitionen om at en røgfri generation i 2030 og få færre unge til at starte med at ryge, så vil vi gerne være med til at gøre en indsats, fortsætter han.
Et lovindgreb er nødvendigt
Ifølge Salling Groups administrerende direktør er et lovindgreb nødvendigt, fordi kunderne søger mod de steder, hvor tobakken stadig er synlig.
- Det koster os et tocifret millionbeløb på bundlinjen at gemme cigaretterne væk. Det har vi det fint med, siger Per Bank til Børsen tirsdag. Han fortsætter:
- Men risikoen ved, at andre butikker ikke følger med, er naturligvis, at vi mister millioner i omsætning, mens de butikker, som ikke har valgt at hjælpe i kampen mod rygning, får en belønning via større omsætning. Det er ærgerligt, og så er lovgivning desværre den sidste udvej.
Trods interessen fra forbrugerne, så er Salling Group indtil videre de eneste, som konsekvent skjuler tobakken. Rema 1000 og Coop har startet omstillingen, mens kunderne i Magasin ikke længere kan købe tobak i supermarkedet Mad & Vin.
LÆS OGSÅ: Fødevareministeriet kører Salling Group-projekt videre
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter