Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Region Sjælland har laveste antal tomme butikker i ni år

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 12 april 2018 kl. 09:57 af: Dennis Clausager

Sjælland har ikke haft så få ledige butikslejemål siden 2009 som nu. Udlejerne bør alligevel udvise fleksibilitet, lyder det fra en erhvervsmægler.

Nye tal fra Ejendomstorvet.dk, der er har Danmarks største udvalg af ledige lejemål og ejendomme viser, at andelen af tomme butikslokaler på Sjælland nu er lavere end landsgennemsnittet.

Sjælland blev hårdt ramt af finanskrisen

Ifølge Ejendomstorvet.dk, stod blot 5,1 procent af butikkerne i Region Sjælland tomme hen I første kvartal af 2018 – det var det laveste niveau siden april 2009.

- Detailhandlen i Region Sjælland blev hårdt ramt af finanskrisen. Tomgangen var meget lav i 2005 og 2006, men blev firdoblet på blot to-tre år. Siden har regionen det meste af tiden haft flere tomme butikker end landsgennemsnittet, men billedet er vendt ifølge vores statistikker. Tomgangen for de sjællandske butikker er faldet kraftigt det sidste halvandet år, og de seneste tre kvartaler har Region Sjælland haft færre tomme butikker end landsgennemsnittet, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomstorvet.dk.

Udlejere bør udvise fleksibilitet og handlingsparathed

Selvom krisen umiddelbart ser ud til at være over det værste, opfordrer en erhvervsmægler alligevel udlejerne til at være fleksible.

- Butikkerne er nået gennem finanskrisen, og de største byer som Slagelse, Holbæk og Næstved har kun få ledige lejemål på de mest attraktive strøg – og til gengæld stor efterspørgsel. Vi ser især nye tøjbutikker, cafeer samt livsstils- og brillebutikker. Tomgangen kan godt falde lidt mere, men ikke markant og ikke helt ned til niveauet før finanskrisen, fordi nethandlen fylder meget, siger Ebbe Larsen, erhvervsmægler og detailhandelsekspert hos Nybolig Erhverv Jørgen Klode med afdelinger i Slagelse, Næstved og Roskilde.

Han anbefaler, at udlejerne fortsat er ret fleksible, når fx store detailkæder trimmer butiksnettet.

- I Slagelse lukkede Kiwi en kun et år gammel butik. Desuden har Aldi og Irma lukket ældre, små butikker; en tendens, vi kan komme til at se mere af, fordi butikkerne skal være større og større, og hvis der ikke er mulighed for at udvide, så finder dagligvarekæderne en anden beliggenhed, lyder det fra Ebbe Larsen.

- Flügger er flyttet ud til de store boksbutikker i udkanten af Slagelse, og det kan tage noget længere tid end gennemsnittet at udleje en mellemstor butik, så her spiller udlejernes fleksibilitet og handlingsparathed ind, fx ved at dele lejemålet i to, siger Ebbe Larsen.

Tomgangen på 5,1 procent i Region Sjælland er fordelt med blot 4,7 pct. i Vest-/Sydsjælland og 6,4 pct. i Østsjælland (= det gamle Roskilde amt). På landsplan er tomgangen 5,4 procent. I Region Sjælland toppede tomgangen i oktober 2014 – dengang var 7,6 procent af butikslokalerne uden aktivitet.

LÆS OGSÅ: Københavnsk shoppingcenter skal være dobbelt så stortFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD