Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"5 råd der skaber tillid og salg i e-handel"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Planlov strider imod regeringens ambitioner om levende bymidter

Foto: detailfolk.dkFredag den 10 januar 2020 kl. 09:58 af: Kristian Holgersen - 0

Regeringens ønske om at holde liv i bymidterne hilses velkommen af De Samvirkende Købmænd. Men de har også en klar advarsel.

I denne uge satte erhvervsministeren - Simon Kollerup (A) - fokus på, hvordan man kan bevare liv og aktiviteter i landets bymidter, som bliver udfordret af centralisering og butiksdød.

Hos De Samvirkende Købmænd (DSK) er de glade for, at regeringen sætter fokus på bymidterne. Men samtidig advarer de om den nuværende planlov, fordi den åbner op for store butikker uden for bymidterne.

Det vil modarbejde de ellers gode intentioner, lyder argumentet.

- Flere megabutikker uden for byerne vil dræne bymidterne for butiksliv og strider dermed imod regeringens gode ambitioner i Vækstplan for handel og logistik, som regeringen har fremlagt i dag, siger John Wagner i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør i DSK.

John Wagner peger på, at den seneste liberalisering af planloven risikerer at medføre over en snes nye såkaldte aflastningscentre, som truer bymidternes fremtid.

Ros til regeringen

Initiativet fra regeringen omfatter et partnerskab mellem Erhvervsministeriet, organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og udvalgte kommuner. Det overordnede formål er at understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.

John Wagner roser den del af initiativet, og han opfordrer til, at regeringen tager købmændene med i partnerskabet, så den traditionelle detailhandel og dermed virkelighedens verden også bliver hørt.

- Lukker regeringen øjne og ører for vores virkelighed, så risikerer den – som den tidligere regering – at få tæsk for at grave grøfterne mellem de største byer og resten endnu dybere, siger John Wagner.

Branceorganisationen De Samvirkende Købmænd tæller omkring 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience.

LÆS OGSÅ: Butikkerne lukker: Regeringen sætter fokus på bymidterneFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD