Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Er din virksomheds hjemmeside tilgængelig?"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Nets sender ny Dankort-app på gaden

Fredag den 28 april 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen - 0

Den nye betalings-app skal fremtidssikre det gamle Dankort, lyder meldingen fra udbyderen Nets. 

Siden torsdag har det været muligt at betale for sine indkøb med en helt ny Dankort-app. Det skriver udbyderen Nets i en pressemeddelelse.

Med den nye app kan man gennemføre en betaling blot ved at føre telefonen op til terminalen, hvis det samlede beløb ikke overstiger 200 kroner. Ved dyrere indkøb skal man indtaste sin pinkode på telefonen.

- Detailhandlen har efterspurgt en Dankort-app, der skal være med til at fremtidssikre Dankort som danskernes foretrukne betalingsmiddel i butikkerne, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør og ansvarlig for Dankort hos Nets A/S.

- Sammen med bankerne og detailhandlen har vi udviklet det kontaktløse Dankort, og nu kommer vi med en betaversion af Dankort-app'en, hvor vi vil videreføre den gode betalingsoplevelse, som mange kender fra de kontaktløse kort, fortsætter han.

Indtil videre er det kun Iphone-brugere, der kan få glæde af den nye app. Den endelig version kommer dog også til Android.

Kom ikke til enighed med Danske Bank

Tidligere har Nets ligget i forhandlinger med Danske Bank om at integrere en digital udgave af Dankortet i deres populære tjeneste Mobilepay. Men parterne kunne ikke nå til enighed.

- Mobilepay skulle tvistes for meget rundt. Når to store virksomheder forhandler, vil begge to også gerne have kontrollen. Nu er vi gået fra hinanden, efter at vi har givet det lang tid, hvor begge parter har strakt sig langt for at få det til at lykkes, sagde chefen for Danske Banks Personal Banking, Jesper Nielsen, til Børsen i februar.

Sammenbruddet i forhandlingerne fik Nets til at satse på den selvstændige Dankort-app, som nu kan bruges i 10.000 terminaler på landsplan - blandt andet i kæderne Netto, Føtex og Bilka under Dansk Supermarked.

Ifølge Business.dk gør også Coop, Dagrofa og Rema 1000 klar til at kunne tage imod betalinger med den nye app. De to sidstnævnte vil dog også tilbyde Mobilepay-servicen til sine kunder.

Nets vil have hjælp fra brugerne

Samtidig lancerer Nets et nyt udviklingsforum, Dankort Idea Lab, hvor brugerne inviteres til at deltage. Her kan de dele deres ideer, kommentarer og forslag til forbedringer af brugeroplevelsen, så Dankort-app'en løbende kan udvikles på brugernes præmisser.

- Vi har valgt at invitere danskerne inden for i Dankorts udviklingsmiljø, dels fordi vi er overbeviste om, at man i dag ikke kan udvikle et produkt uden at inddrage forbrugerne i processen, dels fordi udviklingen af en ny Dankort-app er en løbende proces med den overordnet målsætning at tilbyde den mest attraktive betalingsløsning i butikkerne, siger Jeppe Juul-Andersen.

Den mobile dakort-app bygger på den samme åbne infrastruktur som de digitale wallets, som pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet lancerede for for cirka en måned siden.

LÆS OGSÅ: Krig om mobil-betalinger blusser op igenFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD