Melder 150.000 netbutikker til dansk politi
E-mærket har givet en enorm bunke netbutikker en politianmeldelse på halsen. Antallet er eksploderet.
I alt 150.000 netbutikker er blevet meldt til politiet af E-mærket på grund af mistanke om fup og svindel.
Der er tale om en “alarmerende udvikling” i forhold til sidste år, hvor antallet af politianmeldelser lå på knap 10.000, skriver e-handelsorganisationen i en pressemeddelelse.
Alle netbutikkerne er registeret på udenlandske domæner som .com eller .net, men mange af dem markedsfører sig på dansk eller tilbyder handler i danske kroner, skriver DR.
- Danskerne handler mere og mere på udenlandske hjemmesider og tænker derfor mindre på, om webbutikken er dansk, siger Toke Møllgaard til DR. Han er kommunikationschef hos E-mærket.
Ifølge E-mærket skyldes stigningen i anmeldelser øgede ressourcer og bedre søgemaskiner, men også en vækst i it-kriminaliteten.
Gemmer sig i udlandet
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, skal nu se nærmere på sagerne. Men det bliver en svær opgave, mener Toke Mølgaard.
- Det springende punkt er, at svindlerne bag disse falske webshops formentlig alle sidder i udlandet. For det komplicerer politiets efterforskning og kan i værste fald føre til, at siderne får lov at stå uberørt hen, siger han i en pressemeddelelse.
Det kan ingen være tjent med, da de udenlandske svindlere, ud over at ramme forbrugerne, lige så meget rammer alle de danske e-handelsvirksomheder, som hver dag driver en ærlig og lovlig forretning, fortsætter han.
Lancerer nyt værktøj
For at forhindre de falske netbutikker i at komme til fadet, så lancerer E-mærket nu et lille program under navnet Sikker Shopping. Det er udvikllet med støtte fra TrygFonden.
Har man installeret Sikker Shopping på sin computer, bliver der i søgeresultaterne vist et rødt advarselsikon ud fra de netbutikker, som E-mærket anser som mistænkelige.
- Vi er bare mennesker, og det ved svindlerne godt. De kender til den menneskelige psykologi og udnytter vores iboende trang til gode tilbud. Uanset om der er tale om identitetstyveri, kortmisbrug eller salg af ulovlige kopiprodukter, finder danskerne it-kriminalitet stærkt grænseoverskridende, siger projektchef i TrygFonden, Christoffer Elbrønd.
- Nethandlen vil kun vokse over de kommende år, og derfor er der behov for at supplere vores sunde fornuft med et værktøj, som ikke lader sig påvirke af et godt tilbud, fortsætter han.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter