Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Matas tilbyder alle medarbejdere gratis corona-test

Foto: PressefotoFakta om testen

Antistof-testen Matas og Falck tilbyder bliver foretaget af Falck i et lokalt sundhedscenter ved hjælp af en prik-blodprøve.

Den anvendte test er valideret af Rigshospitalets Blodbank og er den samme som Falck bruger i et forskningsprojekt i samarbejde med Rigshospitalet.

Bliver man testet positiv for antistof, vurderes det at fejlmarginen er tæt på 0 %. Hvis man bliver testet negativ, er fejlmarginen ca. 20 %.

Man kan altså godt have haft Corona-virus selvom testen er negativ, men er testen positiv ved man med sikkerhed, at man har haft det. Det betyder, at der ikke skabes falsk tryghed for personer, der reelt ikke har været smittet, men at der vil være en gruppe som kan have været smittet uden at testen fanger det.

Onsdag den 13 maj 2020 kl. 06:10 af: Redaktionen

På trods af et historisk lavt sygefravær tilbyder Matas-kæden nu alle ansatte en test for covid-19. Tilbuddet er frivilligt.

Matas har sammen med Falck indgået et samarbejde om at tilbyde gratis og frivillig test til samtlige 2500 medarbejdere i Matas. Det skriver materialistkæden i en pressemeddelelse.

Historisk lavt sygefravær

Testen er den såkaldte antistof-test, der kan fastslå om en person har haft Corona-virus og dermed har dannet antistoffer og testen har ifølge den administrerende direktør været efterspurgt.
 
- Vores medarbejdere har stået i frontlinjen i åbne butikker de seneste 8 uger og de har klaret det flot. Sygefraværet har faktisk været historisk lavt i perioden. Som mange andre har vores medarbejdere et stort ønske om at blive testet for antistoffer og få opklaret, om de har været smittet med Covid-19 uden at have haft alvorlige symptomer, siger topchefen i Matas, Gregers Wedell-Wedellsborg.

Kaster lys over mørketal

Testens resultater er fortrolig viden og bliver kun delt med testpersonen, der desuden får adgang til en hotline hos Falck, hvor de kan stille spørgsmål til hvad testresultaterne betyder for dem og hvordan de skal forholde sig.

Matas får dog adgang til en anonymiseret statistik over hvordan antallet af medarbejdere med antistoffer fordeler sig ud over landet. Disse overordnede resultater vil blive delt med interesserede myndigheder og eksperter.
 
- Med dette initiativ kan vi i Matas være med til at kaste lys over mørketallet i detailhandlen. Der er i dag ikke nogen viden om, hvor mange, der har været smittet med Covid-19 men enten har været helt symptomfri eller kun oplevet lette symptomer, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

LÆS OGSÅ: Salling Group stiller butikkerne til rådighed i kæmpe forsøg
 


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD