Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ledere tror på 2014





Tuesday den 10 December 2013 kl. 10:27 af: Freja Thorbech

2014 byder på en stigende omsætning og et stigende overskud, hvis man spørger de danske ledere, viser en ny undersøgelse.

2014 tegner til at blive et godt år, hvis man spørger de danske ledere.

I hvert fald er der stor optimisme at spore omkring forventninger til det første halvår af det nye år, viser en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne lavet i samarbejde med YouGov.

62 procent af lederne vurderer i undersøgelsen, at omsætningen vil stige det næste halve år, mens 25 procent vurderer, at den vil forblive uændret. 53 procent af lederne tror på stigende produktion og overskud, mens 51 procent forventer stigende eksportkurver.

Det gør konjunkturundersøgelsen markant mere positiv end de seneste tilsvarende undersøgelser fra sommeren 2013 og december sidste år. Hos organisationen Lederne mener formand Svend Askær, at det er et tegn på, at krisen er ved at være fortid.

- Jeg deler fuldt ud den store optimisme, som undersøgelsen afspejler, og alle de væsentligste europæiske nøgletal peger i samme retning. Jeg tror, at den store depression, som startede i sommeren 2008, nu endeligt efter fem et halvt år slutter med udgangen af 2013. Vi er på vej ind i et 2014 med store muligheder for vækst og gang i hjulene i erhvervslivet blandt andet i Danmark, siger han i en udtalelse.

Fornuftige beskæftigelsesudsigter

Optimismen er ikke helt lige så stor, når der spørges ind til arbejdsstyrken. 36 procent af lederne tror, der skal ansættes flere medarbejdere i det næste halve år, mens næsten halvdelen, 45 procent, regner med, at antallet af medarbejdere forbliver uændret.

- Jeg synes, de samlede beskæftigelsesudsigter tegner ganske fornuftige, og det er helt logisk, at økonomien skal konsolideres på virksomhederne, før det er tid til at ansætte flere medarbejdere, siger Svend Askær.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 1.012 ledere i den private sektor og selvstændige.

LÆS OGSÅ: Detailhandlen ser lyst på fremtiden



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD